VACANȚE PE TAVĂ (zbor + cazare) – ediția 4

12 aprilie 2019

Pentru acestă ediție de vacanțe pe tavă m-am gândit la Dolomiți, căci mulți dintre voi mi-ați spus de-a lungul timpului că v-ați dori foarte mult o vacanță montană acolo.

Așadar, dacă vă încântă ideea de a petrece o săptămână în Dolomiți (5 zile full de drumeție și/sau via ferrata), aveți mai jos linkurile necesare pentru a cumpăra zborul și a vă rezerva cazarea.

Ar fi două variante, ambele având aproximativ același preț:

A. Transfer cu autocarul Flixbus de la aeroportul Milano Bergamo până în Cortina d’Ampezzo și cazare în Cortina. Apoi veți folosi autubuzele locale pentru a vă deplasa între cazare și trasee. Cortina este cea mai mare și mai bine dezvoltată stațiune din Dolomiți, un fel de Chamonix al Dolomiților, și sunt foarte multe conexiuni cu autobuze care vă pot duce la startul multor trasee. Această variantă este ideală pentru cei ce nu vor sau nu pot să închirieze mașină.


B. Închiriere mașină din aeroportul Milano Bergamo și cazare în Colfosco (lângă Corvara). Acolo cazarea este mai ieftină decât în Cortina și, având mașină, aveți o libertate mai mare în alegerea traseelor, pe o rază mai mare de acțiune.

Găsiți mai jos tot ce este nevoie, cu plecare din București și Cluj, deși pentru Cluj avionul este ceva mai scump.

În afară de varianta cu avionul, mai există, desigur, și varianta cu mașina persoană din România, pentru cei ce nu au o problemă să conducă 1-2 zile până acolo (se fac aprox. 20h din București, 15h din Cluj și 13h din Oradea sau Timișoara). Avantajul este că la final costul este mai mic și puteți alege o cazare ceva mai ieftină.


Las mai jos câteva sfaturi și linkuri utile:

 • pentru 5 zile de drumeție, această călătorie se poate face și fără bagaj de cală. Luați în spate un rucsac de maxim 40 de litri de persoană care intră la cabină, bocancii în picioare, și asftel nu adăugați costul cu bagajul. Dacă vreți totuși să aveți mai mult spațiu de bagaje, ar fi suficient un singur bagaj mare de cală pentru 2 persoane.
 • Pentru rezervarea mașinii este nevoie de un card pe numele șoferului. La majoritatea companiilor nu este neapărat nevoie de card de credit, dar recomand ca, dacă aveți de debit, să fie embosat.
 • Mașina nu poate fi condusă decât de persoana al cărui card și permis auto (+ buletin/pașapot) îl prezentați. Dacă doriți să aveți doi șoferi, trebuie plătit suplimentar.
 • Eu am închiriat în trecut cel mai mult de la Avis sau Budget fără nicio problemă, și o dată de la Sixt. Aceste companii au de regulă cele mai mici prețuri.
 • Nu închiriați de pe Rentalcars, garanția ce vi se va bloca pe card poate fi imensaă (de ex. 1700 euro) și, de cele mai multe ori, nu aveți o asigurare prea bună. Plus, eu am pățit să îmi ia banii de pe card la rezervare, deși scria clar că plătesc la ridicarea mașinii.
 • Biletele de autocar între aeroportul Milano și Cortina costă în jur de 12-14 euro / persoană per segment. Am căutat zborurile în așa fel încât să se potrivească cu orarul autocarelor.
 • În jurnalele mele despre vacanțele pe care le-am făcut în Dolomiți puteți vedea ce trasee pot fi făcute în aceste zone, plus multe alte detalii utile.
 • Septembrie este una dintre cele mai bune perioade pentru Dolomiți. Este mult mai ieftin și mai puțin aglomerat decât vara, iar temperaturile sunt perfecte. Am fost de 2 ori în septembrie, în 2011 și 2016, și vremea a fost perfectă. Există și un mic risc de ninsoare, cum s-a întâmplat acum vreo doi ani, dar este extrem de mic și , în plus, chiar dacă ninge, ninge puțin, de regulă se poate topi în 1-2 zile și drumeții se pot face în continuare fără probleme, chiar dacă nu se topește toată.
 • Dacă preferați varianta cu mașina închiriată, costul va fi mult mai mic dacă vă duceți 4 persoane, închirierea și benzina împărțindu-se la 4.
 • Dacă aveți cont Genius pe booking, e posibil să găsiți prețuri mai bune la cazare.

 • Prețurile pe care le-am găsit sunt valabile pentru un număr limitat de locuri și este posibil să se epuizeze foarte repede. Dacă ați dat click la mult timp după publicarea acesti articol e posibil ca prețurile să difere de ceea ce am scris eu.
 • Biletele de avion nu au includ bagajul de cală.
 • Cu ajutorul butoanelor de ZBOR și CAZARE veți putea face singuri rezerările necesare
 • Pentru o navigoare ușoară, atunci când apăsați pe butoanele de mai jos, apasați cu right click și apoi Open link in new tab.

DIN BUCUREȘTI

2-8 septembrie 2019

7 zile / 6 nopți
Zbor: București – Milano Bergamo: 106 € dus-întors (RyanAir)


VARIANTA 1: CAZARE CORTINA + BUS

CAZARE: Hotel Nord: 492 € / 6 nopți / cameră dublă


VARIANTA 1: CAZARE COLFOSCO + mașină închiriată

CAZARE: Hotel L’Tabladel: 341 € / 6 nopți / cameră dublă


DIN CLUJ

31 august – 6 septembrie 2019

7 zile / 6 nopți
Zbor: București – Milano Bergamo: 162 € dus-întors (RyanAir)


VARIANTA 1: CAZARE CORTINA + BUS

CAZARE: Hotel Nord: 501 € / 6 nopți / cameră dublă


VARIANTA 1: CAZARE COLFOSCO + mașină închiriată

CAZARE: Hotel L’Tabladel: 341 € / 6 nopți / cameră dublă


Imagine avion copertă: SuperJet International [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.