NATURE BITS

În ianuarie 2019 mi-am descoperit un nou hobby! Totul a început în ultimele zile ale lui 2018, când mi-a apărut total aleatoriu un filmuleț pe youtube în care am urmărit pe fast-forward o femeie care făcea un pandantiv din rășină epoxidică și o bucățică de brad. În secunda doi mi-a venit ideea! Cum ar fi ca din fiecare tură sau ieșire în natură să adun astfel de mici frânturi care, de regulă, nu mai au viață, dar pe care le pot imortaliza în astfel de amintiri?

Așa că, de atunci, în fiecare excursie în natură adun diverse câteva bucățele de natură pe care le găsesc (în general pe poteci pe munte), cum ar fi licheni, mușchi desprinși de vânt de pe copaci și/sau pietre, nisip, și uneori floricele care sunt pe ducă.

Apoi acasă le înglobez în rășină și… iese ce se poate vedea mai sus :)

Sunt unicat, căci fiecare material are o formă diferită și nu prea pot face două identice nici dacă aș vrea. La fel cum fiecare fir de iarbă e unic, fiecare copac, fiecare părticică din natură. Le-am numit Nature bits.

În fiecare din ele și-a făcut loc o frântură de natură de pe fiecare munte, la fel cum și-a făcut el loc și stă în inima fiecăruia dintre noi, cei ce îi călcăm “pragul” și îl prețuim cu toată dragostea din lume. Îmi place să cred că, în felul ăsta, muntele e mai aproape de purtător și îi oferă toată energia lui, așa cum numai muntele știe s-o facă pentru cei ce sunt îndrăgostiți de el.


Natură aproape de suflet. Și la propriu, și la figurat :)


sau răsfoiește colecțiile:

COLECȚIA GRECIA

COLECȚIA PIATRA CRAIULUI

COLECȚIA BUCEGI – ȘIMON

COLECȚIA RETEZAT

COLECȚIA PARÂNG

COLECȚIA CIUCAȘ

COLECȚIA ISLANDA

COLECȚIA MOECIU HILLS

COLECȚIA MĂCIN

COLECȚIA IEZER-PĂPUȘA

COLECȚIA COZIA

COLECȚIA POSTĂVARU


Locurile din care au provenit bucățelele de natură (cu roșu) și cele spre care s-au dus (albastru) până acum: