DESPRE

Salut! Eu sunt Alexandra și acesta este jurnalul meu de călătorii. Dacă e prima dată când intri aici, îți urez bun venit! Scriu aici din 2009 încoace despre călătoriile pe care le fac. M-am născut în august 1984 în Galați, și locuiesc în București din 2003. Călătoriile (în general) și muntele (în particular) sunt doar o parte din pasiunile mele, alături de muzică, cifre, limba engleză, tehnologie, fotografie, și multe altele.

Aparatul foto pe care îl folosec în prezent este Sony A6000 + 16-50mm.

Dacă vrei să primești email atunci când postez un jurnal nou, te rog să scrii mai jos adresa ta de email și apoi să apeși pe Abonare:

*

 

 

*

   

 • CUM CALATORESC

  Unul dintre numeroasele lucruri pe care le-am învățat de când am început să scriu despre călătoriile pe care le fac este că există pe lumea asta o mulțime de moduri și stiluri diferite de a călători. Personal nu pot să spun că am un singur mod sau un singur stil, dar sunt câteva lucruri care mă definesc și care îmi determină alegerile atunci când planific o călătorie nouă:

  • Îmi organizez singură călătoriile, din simplul motiv că îmi place foarte mult să îmi planific singură toate detaliile.
  • Nu călătoresc ca să bifez destinații și țări, ci pentru a vedea lumea și a învăța și a trăi experiențe.
  • Am o atracție foarte mare pentru stilul medieval, așadar îmi plac la nebunie orașele vechi, pline de străduțe înguste, pietonale și pietruite. Până în prezent, Brugge este orașul meu preferat din toate pe care le-am văzut.
  • Nu îmi plac aglomerațiile, de aceea încerc să evit să vizitez destinații în vogă în perioadele cele mai aglomerate (adică vara) sau în toiul unor evenimente.
  • Nu merg în destinații în vogă doar pentru că toată lumea merge acolo. Dacă nu mă atrage nimic la locul respectiv, nu mă duc, indiferent cât de în vogă este.
  • Mijloacele de transport pe care le folosesc pentru călătorii sunt mașina, avionul sau trenul. În țară călătoresc cu mașina sau cu trenul, iar pentru călătoriile externe folosesc ori avion + mașină închiriată, ori avion + tren. Ambele variante îmi plac la fel de mult.
  • Din punct de vedere al cazării, am experimentat cam toate formele posibile: cort, hotel (de la 2 la 5 stele), pensiune, hostel, couchsurfing, etc. Nu îmi plac hotelurile mari, opulente, ci mai degrabă prefer pensiunile micuțe, autentice și, dacă e posibil, couchsurfing, pentru a interacționa cu localnici și a învăța mai repede și mai ușor despre viața din locul pe care îl vizitez.
  • Pe munte am mers un pic și cu cortul, dar datorită unor probleme cu spatele, nu mai pot căra rucsac greu. Așadar prefer cabanele sau, dacă e posibil, să fac 2 ture de o zi în loc de o tură de 2 zile cu dormit pe munte. Însă răsăritul și apusul petrecute acolo sus nu se compară cu niciunul de la poale :)

   

  Genul de călătorii pe care le fac în România:

  • Ture pe munte de 1, 2 sau mai multe zile
  • Excursii cu mașina de weekend pentru a vizita orașe sau diverse obiective naturale / istorice
  • Circuite cu mașina de 1-2 săptămâni

  Genul de călătorii pe care le fac în afara țării:

  • Circuite cu mașina cu plecare din România
  • Circuite cu mașină închiriată/tren după un zbor cu avionul
  • Vacanțe montane
  • City-break-uri extinse (ca timp și suprafață)
  • Vacanțe la mare

 • CE SE GASESTE PE ACEST BLOG?

  • Jurnale de călătorie

  Din start blogul meu a început cu un jurnal, și așa a continuat și pe mai departe. Astfel că în timp a ajuns o colecție stufoasă de jurnale de călătorie, presărate cu informații utile, fotografii frumoase și întâmplările haioase prin care trecem, dar și cele mai puțin plăcute, din care lumea poate învăța.

  Fiecare jurnal de călătorie conține povestea, urmată la final de o secțiune intitulată “Utile”, unde menționez în general detalii legate de costuri, indicații geografice, hartă sau hărți, precum și orice alte chestiuni utile pentru cei ce vor să facă tura sau călătoria respectivă.

  • Montaje video

  O călătorie mai lungă înseamnă o serie de jurnale. Dar înainte de a începe să povestesc despre o astfel călătorie, montez un clip video cu momente filmate în aventura noastră.

  De asemenea montez un clip video și la final de an, pentru a rememora cele mai frumoase momente și locuri.

  • Logistică (costuri + traseu)

  O serie de jurnale despre o călătorie mai lungă este întotdeauna însoțită și de un rezumat al călătoriei, precum și costurile și traseul / zona vizitată pe o hartă google.

  • Articole

  Din când în când mai scriu și articole pe diverse teme (de exemplu review-uri de echipamente sau advertoriale).

 • DE CE SCRIU PE BLOG / SCOPUL BLOGULUI

  Privind în urmă de la primele mele jurnale și până în prezent, este destul de simplu de observat că am crescut și m-am dezvoltat odată cu acest blog. Cu fiecare tură pe munte mi-am mai depăşit o limită şi cu fiecare călătorie am mai învăţat ceva nou. M-am trezit de multe ori că fac lucruri pe care nici prin cap nu mi-aş fi imaginat că le pot face şi mi-am dat seama că noi oamenii suntem mult mai puternici decât ne imaginăm. Am realizat că dacă eu am reușit să fac lucruri care mai demult mi se păreau imposibile, atunci oricine poate să facă la fel.

  Am început să scriu din ideea de a oferi pur și simplu niște informații utile, dar în timp mi-am dat seama că-mi place la nebunie să scriu povești și oamenii m-au făcut să înțeleg că misiunea mea e dincolo de asta. Fără să realizez, jurnalele mele au ajuns să inspire oameni să pornească și ei pe poteci sau în călătorii, să le aducă bucurii din bucuria cu care povestesc și să îi învețe cum trebuie să se comporte pe munte, cum să se echipeze sau cum să respecte natura, păstrând-o curată și liberă de orice urmă a trecerii noastre.

  În plus, sunt o persoană sinceră și deschisă și nu ascund niciodată greșelile pe care le fac, tocmai pentru că îmi doresc foarte mult ca oamenii care mă citesc să învețe din ele, ca să nu le trăiască și ei pe propria piele.

  CE CÂȘTIG EU DIN ACEST BLOG?

  Știu că e greu de crezut, dar scriu pe acest blog din pasiune, și nu l-am pornit ca să fac din el o sursă de venit. E ușor de observat că pe blogul meu publicitatea este inexistentă sau foarte rară, și asta pentru că îmi rezerv dreptul de a refuza formele de publicitate agasante și propunerile de a promova produse sau servicii care consider că nu sunt utile sau relevante pentru cititorii mei.

  În cazul rar în care fac advertoriale, le fac doar pentru produse și servicii pe care le-am testat și în care chiar cred. Din respect pentru cititori, acestea sunt marcate cu un [P] în fața titlului și sunt întotdeauna sincere și corecte, părerea mea personală nefiind influențată. Nu voi putea niciodată să recomand un produs sau serviciu pe care eu personal nu îl apreciez, pe care nu l-aș mai încerca a doua oară sau care consider că pur și simplu nu merită recomandat.

  În aceeași idee folosesc și linkuri de marketing afiliat, însă destul de rar și doar pentru produse pe care le apreciez. În acelați timp, de multe ori menționez prin articolele mele diverse servicii sau produse (de exemplu o pensiune la care am stat – pe banii mei – și care mi-a plăcut, sau un echipament montan pe care mi l-am cumpărat) doar cu scopul de informație utilă, nu pentru că aș fi fost plătită să le recomand (da, asta înseamnă că de multe ori fac reclamă gratuită sau că uneori fac publicitate negativă – atunci când nu îmi place produsul sau serviciul respectiv). Asta înseamnă de fapt un blog personal, ceea ce este și blogul de față. Un blog extrem de subiectiv, plin de impresii personale și păreri ale autoarei, pe care nu le promovez a fi impresii și păreri „corecte”, ci doar le expun ca fiind ale mele. Nu impun nimănui să aibă aceleași filozofii ca mine, și desigur mă aștept la reciprocitate.

  Trăgând linie, am început acest blog pentru a oferi, nu pentru a primi. Iar mesajele de la cititorii care îmi mulțumesc pentru că i-am ajutat în vreun fel sau altul, care mă încurajează să scriu în continuare, sau care îmi fac onoarea să îmi ceară sfatul, sunt pentru mine cel mai mare câștig, pe cât de important, pe atât de neașteptat.

  În plus de asta, un lucru fantastic pe care l-am câștigat din acest blog este că mi-a schimbat complet viața, și numai în bine. În afară de faptul că m-a ajutat să mă cunosc pe mine mai bine și să devin în fiecare zi o versiune un pic mai bună a mea, de când scriu pe blog am cunoscut şi continui să cunosc o mulţime de oameni extraordinari, oameni care mă inspiră, pe care îi admir, și de la care am de învățat enorm, oameni care m-au ajutat și mă ajută, indirect sau direct. Nu m-am gândit niciodată că o să primesc atât de multe lucruri pozitive în schimb.

 • MOTTOURI

  “Don’t stop imagining! The day that you do is the day that you die.” – Youth Lagoon
  “There’s a crack in everything. That’s how the light gets in!” – Leonard Cohen
  „If it’s important to you, you’ll find a way. If not, you’ll find an excuse” – Frank Banks
  Being rich is not about how much you have, but how much you give.