Trusa medicala si de prim ajutor pe munte

Dacă în călătoriile obişnuite nu suntem foarte preocupaţi să ne luăm la noi trusa medicală pentru că avem de regulă la îndemână o farmacie sau putem beneficia rapid de asistenţă medicală prin apelarea numărului de urgenţă, pe munte lucrurile stau un pic altfel.

Pot interveni problemele obişnuite de sănătate (probleme digestive, răceală, dureri de cap, etc) sau urgenţe minore (contuzii uşoare, tăieturi), caz în care farmacia este destul de departe, şi de aceea trebuie să avem întotdeauna la noi un set de medicamente şi materiale pe care le putem folosi în caz de probleme şi accidente minore pe care le putem gestiona singuri.

Continuarea articolului este pe Viajoa.ro, aici.

6 comments

  1. In afara de trusa de prim ajutor m-ar interesa daca exista tips&tricks pentru folosirea unui briceag multifunctional. In afara de forfecuta, surubelnita si desfacatorul de conserve/sticle, celelalte “limbi” sunt o necunoscuta pentru mine. Cam banuiesc eu ce e cu ele, dar m-ar interesa cum ar putea fi folosite concret, pe teren. Multumesc.

  2. Ca sa fiu sincera nici eu nu stiu. Dar nici nu car briceaj cu mine. Am doar un cutit si pana acum nu mi-a trebuit altceva. Voi investiga. Sau poate stie cineva pe aici..

  3. Briceagul e nefolositor in caz de urgente sau supravietuire. E bun numai la feliat slanina si ceapa cand mergi la cosit iarba la pasune. Un cutit de vanatoare cu o lama decenta si cu o parte fierestrau fac insa toti banii. Unele au la capat o busola. Eu acasa deschid conservele cu cutitul in no-time, cu deschizatorul de conserve simt ca ma apuca noaptea. Eu am ajuns la concluzia ca briceagul e bun numai pentru oamenii EMO care au ganduri necurate care implica venele :))

  4. Ala este un briceaG Alexandra…Nu briceaj first of all si in al doilea rand sunt de acord cu Zoly ca pe munte ai nevoie de o lama serioasa. Eu am un cutit de vanatoare cu lama de 30 cm, il pot folosi de la taiat paine pana la lemne.Dar un desfacator de conserve este de asemenea necesar, poti pierde cutitul, poate se rupe cine stie.Nu te joci cu muntele mai ales daca faci drumetii in zone mai izolate.

  5. First of all cred ca iti dai seama ca a fost o greseala de tastare si in al doilea rand, de cand merg pe munte chiar nu am simtit vreodata nevoie sa am la mine un cutit cu lama de 30 cm. Really now, noi facem trasee, nu ne ducem cu saptamanile in salbaticie in afara traseelor marcate…

    Hai sa fim seriosi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.