“Pe munte nu trebuie sa alergi dupa autobuz”

Pana nu demult traiam cu impresia ca imi place sa merg pe munte dintr-un singur motiv: pentru ca e frumos :) De fapt, si cand ma intreba cineva de ce sunt asa ahtiata, mie mi se parea ca raspunsul e evident si imi venea mereu sa zic “Pai nu e de la sine inteles??”.

Ba chiar am fost o data la un interviu la care domnul din fata mea, dupa ce m-a intrebat ce pasiuni am, mi-a zis: “Ai 5 minute sa ma convingi sa merg pe munte.” Imi venea sa-i zic: “Ei, flori!” (sau variatiuni pe aceeasi tema) dar m-am abtinut :))) Totusi, ca sa nu tac, am incercat sa-i explic eu cat de frumos e, bla bla bla, dar intr-un minut am epuizat subiectul. De fapt ma cam durea la basca sa-l conving, asa ca nici nu m-am strofocat :) Dar totusi, nu a fost prima data cand nu mi-am gasit cuvintele sa explic cuiva de ce imi place sa merg pe munte.

Acum vreo luna insa, dupa o perioada extrem de obositoare si agitata, ma aflam in sfarsit la munte. M-am trezit pe la 7 si ceva fara sa-mi fi pus ceasul, am tras cu ochiul pe sub perdeluta si am vazut cerul albastru si crestele. M-am dat jos din pat, m-am schimbat, m-am dus la baie, m-am intors, am facut patul, am mancat un sandvis din rucsac si am si iesit pe usa. Totul a durat cam 15 minute. Si pe urma am plecat pe carare.

Continuarea.. pe Viajoa.ro.

3 comments

  1. Poate motivul cel mai evident e intr-adevar acela ca ”e frumos”. Un fel de ”peisaje frumoase si aer curat”.

    Dar o excursie Pe munte poate fi mult mai mult decat atat, iti poate aduce mult mai multe beneficii si satisfactii. Depinde desigur cum esti tu. Daca tipul de la interviu era super pasionat de… computere si de statul pe canapea in fata televizorului, probabil ar fi fost imposibil sa-l convingi :)) Unele lucruri se descopera singure.

    Pentru mine o parte importanta a unei excursii pe munte o constituie lectiile de viata pe care le poti trai/invata acolo. Felul in care esti pus fata in fata cu tine insuti, felul in care muntele te dezbraca de orice masti si te face sa fii si sa te simti mult mai TU decat oricand.

    Dar desigur asta e ceva subiectiv, fiecare cu ursii lui pe creier :))

  2. Asa e Ioan, si mie imi plac acelasi lucruri. Cu fiecare tura descopar ceva nou si aproape in fiecare mi-am depasit o noua limita persoanala.

    Si da, unele lucruri trebuie descoperite singure, asa a fost in cazul meu cel putin :) Si a fost bine! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.