Un film „must” pentru orice iubitor de munte si nu numai

Scris de | Alexandra

Chiar dacă nu sunt alpinist şi nici nu ştiu dacă voi fi vreodată, am fost extrem de impresionată de filmul North face (Northwand). Şi asta chiar şi în condiţiile în care ştiam deja deznodământul, pentru că filmul înfăţişează cazul real al celei de-a doua încercări de a escalada faţa de nord a muntelui Eiger, din anul 1936.

N-am mai fost demult captivată de un film hollywoodian, aşadar cu atât mai mult nu aveam deloc mari aşteptări de la un film realizat în colaborare de germani, austrieci şi elveţieni, mai ales că toţi actorii vorbesc germana. Însă dacă stau să mă gândesc, sunt sigura ca tot ce era important în filmul ăsta înţelegeam şi fără subtitrare. Şi nu a fost deloc ciudat să mă uit la un film în germană, aşa cum aş fi crezut.

Nu este un film nou, dar dat fiind specificul său (total neinteresant pentru marea masă consumatoare de filme) şi faptul că nu e de Hollywood, nu a apărut în cinematografele de la noi şi nu am aflat de el decât când mi-a spus un prieten de curând că merită văzut (mersi Ovidiu! ;).

Aşadar simt că e musai să vă recomand şi eu la rândul meu acest film extrem de deosebit, din care avem multe de învăţat, indiferent ce sport de munte practicăm.

Mai sus puteţi vedea trailerul oficial dacă sunteţi curioşi, însă spre deosebire de trailerele americane, care amplifică un film de 10 ori mai mult, acesta nu denotă poate nici 10% din valoarea filmului. Vă garantez eu, care am stat cu inima strânsă tot filmul. Şi pentru asta vă rog să faceţi marele efort să nu căutaţi pe net informaţii despre ascensiunile pe faţa de nord a muntelui Eiger înainte de a viziona filmul. Ştiu că e greu (eu n-am reuşit :)) dar măcar eu am scuza că pe mine nu m-a sfătuit nimeni să nu fac asta, deşi era logic :P

Vizionare plăcută!

Despre autor

ALEXANDRA PUȘCAȘU

Salut! Sper că ți-a plăcut să citești acest articol la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să‑l scriu pentru tine :) Am creat acest blog în 2009 pentru a-i ajuta și pe alții să găsească fericire și libertate prin intermediul călătoriilor și a naturii. Te invit să citești mai multe aici.

COMENTARII

  1. Multumesc frumos pentru recomandare!

    E adevarat ca unele amanunte din film nu au fost la fel in realitate, dar cred ca asta mai putin conteaza. E film la urma urmei, nu documentar..

    Mai important e sa invatam noi ceva din asta, si din punctul asta de vedere filmul mi s-a parut f bun.

    Răspunde

VREI SĂ SPUI CEVA?

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei