Lista de campinguri din Romania (vizitate de mine)

View Camping Romania in a larger map

1. Camping Aurel Vlaicu, Jud. Hunedoara

Este un camping foarte drăguţ şi micuţ, care mie mi-a plăcut foarte mult. În spate este chiar şi un mini bazin de înot. Administratorii sunt foarte amabili, nu sunt români, sunt olandezi, turiştii din camping, la fel, sunt majoritatea străini.

Fiecare loc de campare dispune de stâlp de electricitate.
Există duşuri şi toalete separate pentru femei şi bărbaţi.
De asemenea se serveşte şi masa.

Cum se ajunge? Mergând dinspre Sebeş spre Orăştie pe DN 7, apare un indicator de camping şi se face dreapta, se trece calea ferată şi se intră în sat. Apoi se urmăresc indicatoarele de camping.

Cât costă? 46 RON / 2 persoane cu o maşină şi un cort
Masa pentru 2 persoane: 36 RON

Website: www.campingaurelvlaicu.ro

2. Camping Westkarpaten, Arieşeni, judeţul Alba

Este un camping administrat de o familie foarte amabilă, el este german de origine, soţia sa cred că e româncă şi au un băieţel şi o fetiţă.

Campingul înseamnă de fapt un spaţiu nu foarte mare din curtea lor, pe care l-au pus la dispoziţie pentru campat. Locaţia este genială, iar râul le trece chiar pe lângă casă.
Pun la dispoziţie băi foarte faine, separate pentru femei şi bărbaţi, echipate cu tot ce e nevoie, inclusiv prize la oglindă. Am fost foarte mulţumită. Ne-au dat şi prelungitor pentru electricitate seara la cort.
Nu servesc masa. Au un foişor foarte frumos, cu frigider, unde se poate servi masa, însă dacă aveţi mâncare la voi.

Cum se ajunge? Mergând pe DN75 dinspre Lunca spre Gârda de Sus, în Arieşeni, după ce se trece de Poliţie (care e pe stânga), în cam 5 minute se ajunge la camping. În dreptul podului este un indicator (destul de mic, nu l-am văzut venind din direcţie opusă) pe partea stângă care arată camping.
Cât costă? 50 RON / 2 persoane cu o maşină şi un cort

Website: www.westkarpaten.ro

3. Camping Stâna de Vale, judeţul Bihor

Este un camping neamenajat, în sensul că apa este adusă de la izvor într-un fel de troacă, unde te poţi spăla pe faţă, pe mâini şi pe dinţi, şi unde se pot spăla vasele. Este localizat lângă căsuţele din staţiunea cu acelaşi nume, şi la toaletă să merge la grupul sanitar aferent acestora. Sunt wc-uri turceşti, igiena nu abundă. Este un camping ok dacă sunteţi în trecere şi staţi doar o noapte – două.

Când am fost eu în 2009 am văzut că montau nişte stâlpi de electricitate.
Dispune de o masă pentru servirea mesei.

Cum se ajunge? Din localitatea Beiuş se intră pe Dj 764A spre Budureasa, după care drumul începe să urce în serpentine până în Pasul Băiţa. Apoi se intră în staţiunea Stâna de Vale şi căsuţele şi campingul sunt imediat pe partea dreaptă a drumului.

Cât costă? 20 RON / 2 persoane cu o maşină şi un cort

4. Camping El Dorado, Gilău, judeţul Cluj

Este un camping foarte mare, de 3 hectare, dispune de restaurant, grup sanitar foarte modern, maşini de spălat, electricitate pentru toate locuri de campare, robinete cu apă din loc în loc, teren de sport, are locuri şi la căsuţe de 4 şi 2 persoane şi apartamente.

Singura problemă a fost cu duşul, şi anume, efectiv m-am chinuit să mă spăl. Duşul constă într-o duză montată pe perete, prin care curge apa. Numai că apa curge sub formă de ploaie, adică presiune foarte scăzută, jet mai deloc.

Cu toate acestea, mi-a plăcut foarte mult campingul. Se cunoaşte că este sub administraţie olandeză, şi nu română.

Cum se ajunge? După ieşirea din Gilău, cum se merge pe DN1 (E60) dinspre Cluj spre Huedin, pe partea dreaptă

Cât costă? 63 RON / căsuţa pentru 2 persoane
42 RON / 2 persoane cu o maşină şi un cort mic + 10,5 RON dacă aveţi nevoie de electricitate.
Mai multe preţuri, pe site.

Website: www.campingeldorado.com

5. Camping Laguna Albastră, Făgăraş, jud. Braşov

Este de fapt un complex mai mare, cu piscină mare, restaurant, teren de tenis dar şi locuri de campare.

În complex convieţuiesc două căprioare, dintre care una este foarte prietenoasă şi poate fi mângâiată.

Ce nu mi-a plăcut este faptul că există grupuri sanitare însă fiind gândit ca un complex cu piscină, duşurile nu au uşi, şi te poţi trezi că trece lumea prin faţa ta oricând, atât femei, cât şi bărbaţi.

Cum se ajunge? La ieşirea din Făgăraş spre Braşov pe DN1 (E68), se face un drum la dreapta, cred că sunt indicatoare. Există o hartă pe site.

Cât costă? 20 RON / campare pentru 2 persoane cu o maşină + 15 lei / pers / zi pentru piscină (Din păcate, dacă veniţi pentru camping şi ajungeţi pe seară, veţi plăti o noapte de campare şi DOUĂ zile de piscină. Se poate totuşi face baie şi seara, pentru că sunt reflectoare)

Website: www.lagunaalbastra.ro

6. Camping Două lumi, Blăjel, Judeţul Sibiu

Este un camping micuţ şi cochet, administrat de un olandez foarte de treaba.
Sunt locuri şi pentru campat, si camere pentru 2-3 persoane, şi camere pentru familii mai mare, şi apartamente, şi o căsuţă mică de 2 persoane, grupuri sanitare.
De asemenea are şi o piscină micuţă şi hamac, locul perfect de relaxare.
Internet wireless gratuit.
Se poate închiria bicicletă, au şi scule dacă aveţi bicicletă şi vi se strică vreo ceva.

Se poate servi micul dejun, dar trebuie spus de cu seară.
Pentru masa de seară, există un restaurant la câţiva km, foarte bun şi foarte ieftin.

Cameră pentru 2-3 persoane

Cum se ajunge? Din Mediaş se porneşte spre Târnăveni pe DN 14A, şi după aprox. 10 km se ajunge în Blăjel, campingul viind la o casă, pe dreapta.
Cât costă? 50 RON / campare pentru 2 persoane cu o maşină şi un cort mic + 12 RON dacă aveţi nevoie de electricitate.
Mai multe preţuri, pe site.

Website: www.doualumi.com/

7. Camping Aquaris, Sighişoara, judeţul Mureş

Este un camping măricel, dispune şi de locuri la pensiune, chiar de trei stele, căsuţe, teren de fotbal, mese de ping pong şi o piscină destul de mare.

Există 2 grupuri sanitare, doar la unul există prize, sală de luat masa (nu servesc ei). Cred că se serveşte masa la pensiune.

În dimineaţa în care am fost eu nu se putea face baie în piscină pentru că se făceau antrenamente cu copii. Seara însă am făcut baie în voie.

Ideal cred că este să ajungeţi pe la prânz şi să vă montaţi cortul unde doriţi. Atenţie însă să nu campaţi într-un loc micuţ, pentru că seara se vor monta multe corturi la distanţe mult prea mici faţă de cortul vostru. Fiind chiar în oraş, vine multă lume aici.

Cum se ajunge? În Sighişoara, lângă Catedrala ortodoxă. Este destul de aproape de cetate (15 min pe jos).

Cât costă? 35 RON / campare pentru 2 persoane cu o maşină şi un cort, acces la piscină inclus

Website: www.aquariscamp.net

Preţurile şi impresiile referitoare la campingurile de mai sus sunt din vara anului 2009.

8. Camping Zodiac Vest, Jupiter / Neptun

Campingul este dotat cu tot ce are omu’ nevoie:

 • Grupuri sanitare (duşuri, chiuvete, toatele) curate
 • Chiuvete pentru spălat vase si alimente
 • Maşini de spălat
 • Curent electric la stâlpi din loc în loc în camping (e nevoie de prelungitor mai lunguţ)
 • Magazin cu băuturi răcoritoare şi apă la intrare
 • Mese cu băncuţe de lemn pentru servirea mesei şi umbrele

Ca bonus, am dat numai peste oameni de treabă, şi cred că mereu se nimereşte cineva care să sară în ajutor când mergi cu cortul. De exemplu, un nene ne-a lăsat să ne legăm la prelungitorul lui, că noi aveam unul foarte scurt, altul ne-a văzut că băgam cuiele cu piciorul şi ne-a dat un ciocan, apoi l-a servit pe Cristi cu ţuică; altul l-a văzut că se chinuia să umfle salteaua cu o pompă mică şi ne-a adus pompa lui, care era de 2 ori mai mare… şi aşa mai departe. Oameni foarte săritori.

Singura treaba mai puţin bună este că, deşi sunt destul de mulţi pomi pe acolo, sunt puţine locurile în care este umbră toată ziua. Şi credeţi-mă, că între orele 12 si 16, sigur veţi vrea să staţi în cort, care, dacă stă în soare, se transformă în saună nu alta.

Problema e ca unde e liber şi nu te sforăie nimeni noaptea, e soare, şi unde e umbră e înghesuială.

Solutia ar fi un umbrar din acela care se pune peste cort.

Cum se ajunge?

 

Cât costă? Noi am dat 18 lei pe noapte de persoană, şi 7 lei pe zi de maşină. Preţul nu e mereu acelaşi, acesta de 18 a fost maxim, pentru că am picat acolo în vârf de sezon.

9. Complex Vama Cucului, Transfagărăşan, Judeţul Sibiu

Nu este un camping, dar preţul unei camere în căsuţă cu 2 paturi este de 50 de lei, deci tot cam cât ai da şi la un camping, numai că stai în condiţii mai bune.
Mie personal mi-a plăcut foarte mult acest complex, din toate punctele de vedere. Este format din 2 clădiri (din care doar una cred că e folosită pentru cazare) cu 29 locuri, 30 locuri în căsuţe, un grup sanitar pentru cei cazaţi în căsuţe, restaurant în interior şi în aer liber, băncuţe, balansoar şi o grămadă de voie bună.
O căsuţă este împărţită în 3 sau 4 camere (nu mai ştiu sigur) şi în fiecare cameră sunt 2 paturi, însă care nu sunt alăturate, ci aşezate în formă de L. Poate pentru anumite cupluri acest lucru e deranjant, însă pe noi nu ne-a deranjat absolut deloc. Atâta timp cât ne puteam odihni, puteau să fie şi suprapuse.
Tot complexul este administrat de o familie mai în vârstă, care s-a dovedit foarte de treabă. Ţin să spun de la început că pentru 4 nopţi de cazare pentru care trebuia să plătim 200 de lei, la final, când să plătim, ne-au spus că ne fac reducere şi că nu trebuie să plătim decât 3 nopţi, adică 150 de lei. Am rămas cam mască sincer şi le-am mulţumit foarte frumos.. ce era să spunem? Că nu acceptăm?
În rest ce să vă mai spun, locaţia este extraordinară, au o curte imensă cu iarbă verde peste tot, sus se zăreşte un colţ de munte, ce să mai, m-am simţit extraordinar şi chiar m-am relaxat.
Mare atenţie că este foarte full. Noi am sosit într-o luni seară şi noroc că sunasem de dimineaţă să rezervăm, că altfel nu mai prindeam loc, am primit ultima căsuţă.
Există duşuri şi toalete separate pentru femei şi bărbaţi.
Se serveşte şi masa la restaurant, Ieftin, bun, şi porţii mari. Mai puţin lunea, dar este un alt loc de mâncat chiar la 2 paşi.
 
Cât costă? 50 RON / cameră cu 2 paturi în căsuţă
Cum se ajunge? Se intră pe Transfăgărăşan de pe partea din judeţul Sibiu, şi după ce se trece de Cârţişoara, va apărea un indicator pe partea dreapta cu Vama Cucului. E la 100 de metri de la şosea.
Website: www.vamacucului.ro
10. Complex Cabana Vărăşoaia, Munţii Apuseni, Judeţul Bihor
 
Nici acesta nu este un camping, dar preţul unei căsuţe încăpătoare, cu pat dublu, este destul de mic, 60 de lei.
Deşi la o prima privire nu pare cine ştie ce, condiţiile sunt foarte bune. Camera foarte mare şi foarte curată, pilote pufoase, curent electric, duşuri cu apă caldă, practic tot ce ai nevoie.
Teoretic se serveşte şi masa dar noi nu am experimentat.
Cât costă? 60 RON / căsuţă cu pat dublu
Tel.: 0788 601815 (nu l-am verificat însă, noi ne-am dus direct).
Cum se ajunge? Accesul spre zona Padiş din Munţii Apuseni se face din Sudrigiu, de unde drumul nu mai este asfaltat şi deşi unele porţiuni pot fi parcurse cu orice maşina, unele nu se pot parcurge cu maşini cu gardă mică. Pentru a ajunge la Vărăşoaia, se urmăresc indicatoarele spre Padiş. La un moment dat se ajunge în Şaua Scăriţa, la o bifurcaţie de drumuri. La dreapta e spre Cetăţile Ponorului, pentru Vărăşoaia se face stânga, tot spre Padiş. După o vreme se părăseşte drumul principal (deci nu se ajunge la Padiş) şi se face stânga pe un drum mai îngust, dar tot practicabil, unde se observă nişte indicatoare, printre care şi unul cu bandă roşie spre Stâna de Vale şi Vărăşoaia. Mergeţi încet şi cu mare atenţie că e uşor de ratat.
Atenţie! În vara anului 2011 drumul din Sudrigiu şi până la Padiş era în reabilitare. Teoretic nu era voie să se circule, practic se circula fără nicio problemă. Nu ştiu care mai e situaţia acum.
11. Camping de Vuurplaats, Fundu Moldovei, judeţul Suceava
Este un camping drăguţ, dotat foarte bine, dar nu e foarte ieftin. Administratorii sunt olandezi stabiliţi în România, care au şi învăţat limba română. Ceea ce e chiar de lăudat dat fiind că nu sunt chiar tineri.
Există electricitate, duşuri şi toalete separate pentru femei şi bărbaţi.
De asemenea se serveşte şi masa, dar e destul de scump (în 2011 a fost 42 de lei cina de persoană şi 21 de lei micul dejun de persoană).
 
Cum se ajunge? Este chiar în satul Fundu Moldovei, pe partea dreaptă cum ai veni dinspre Pojorâta sau Sadova.
Cât costă? Preţurile sunt afişate pe site, în euro. Dacă e să calculez, 2 adulţi + maşină + cort + electricitate, vine cam 16 euro.
Internet gratuit.
Website: http://www.vuurplaats.eu/
12.Camping Floare de colţ (Gyopar), Rimetea, jud. Alba
Campingul arată extrem de bine, este foarte frumos amenajat şi dichisit, şi are tot ce îţi poate trebui.
Servesc şi masa, şi se poate lua pachet cu demipensiune, care e foarte avantajos. Gătesc dânşii un meniu, şi tu doar te aşezi la masă :)
Noi am dat 90 de lei amândoi pentru o noapte la cort şi demipensiune, ceea ce e super ieftin, dar aici sunt şi căsuţe sau camere în pensiune, dacă cineva doreşte.
Singurul minus e că la locurile de campare am impresia că nu era electricitate, dar erau prize la baie. Există duşuri şi toalete separate pentru femei şi bărbaţi.
Cum se ajunge? Este chiar înainte de a intra în Rimetea, pe partea dreaptă cum ai veni dinspre Turda.
Cât costă? 15 lei locul de cort, Mai multe preţuri la ei pe site.
Website: http://www.gyoparpanzio.hu
13. Camping la Glăvoi, zona Padiş, judeţul Bihor
Este un camping neamenajat, dar foarte bine localizat pentru traseele cele mai importante: Cetăţile Ponorului, Cheile Galbenei, Lumea Pierdută etc.
Aici există punct de salvamont, chioşc de unde se poate cumpăra hartă şi rontăieli, apă potabilă. Şi cel mai important, sunt vreo 2 terase improvizate unde se poate mânca foarte bine şi foarte ieftin, de la ciorbă până la desert, au şi bere.. de toate…
Deşi lumea vine cu tot ce le trebuie, fac grătar şi aşa mai departe, pentru noi care făceam trasee de dimineaţa până seara a fost excelent să putem mânca acolo.
Cum se ajunge? Accesul spre zona Padiş din Munţii Apuseni se face din Sudrigiu, de unde drumul nu mai este asfaltat şi deşi unele porţiuni pot fi parcurse cu orice maşina, unele nu se pot parcurge cu maşini cu gardă mică. La un moment dat se ajunge în Şaua Scăriţa, la o bifurcaţie de drumuri. La stânga e spre Padiş şi la dreapta e spre Cetăţile Ponorului. Se face dreapta, se mai continuă câţiva km şi apoi veţi vedea campingul pe dreapta. E destul de mare. Atenţie la drum, căci nu e practicabil cu maşini cu gardă joasă.
Cât costă? gratis
14. Camping Complex Borşa Turism, Borşa, Judeţul Maramureş
Un alt camping care mi-a plăcut extrem de mult. Este administrat de nişte oameni extraordinari! El e belgian şi ea e româncă. Aici se află casa lor, o grămadă de teren cu iarbă frumos întreţinută numai bună de pus cortul, şi încă o casă alături cu camere de pensiune. Un adevărat complex, aşa cum spune şi numele, deşi nu pare la prima vedere. Asta pentru că în primul rând ca să ajungi la complex trebuie să mergi cam 1 km pe un drum nu foarte bun, un pic mai lat decât o uliţă, circulabil totuşi cu orice maşină. şi 2 la mână pentru că din drum arată ca orice casă, unde mai pui că nici gard nu au. De ce? Pentru că aici nu se fură :)
Există duş cu apă caldă, electricitate (nu chiar lângă cort dar este) şi internet wireless. Oricum, dânşii sunt extrem de amabili şi te ajută cu orice ai nevoie.
Se serveşte şi masa.
Cum se ajunge? Există indicatoare spre Complex Borşa Turism. Dacă veniţi dinspre Sighet, la un moment dat, după spital, este un pod de beton pe dreapta. Se traversează şi se mai merge cam 1 km. Drumul nu este asfaltat, dar practicabil. Later update 21.08.2012: am primit veşti de la Dl. Verellen şi mi-a spus că drumul a fost asfaltat şi că au construit o nouă terasă acoperită în camping. Arată foarte frumos din poze! :)
Cât costă? 45 lei / cort cu 2 persoane / noapte (preț actualizat 30.03.2018)
cina: 30 lei / persoană (preț neactualizat)
mic dejun: 15 lei / persoană (preț neactualizat)

70 comments

 1. Foarte util articolul acesta! Eu sunt mai comoda si prefer pensiunile, dar poate imi fac curaj si scot cortul de la naftalina vara aceasta…

 2. Excelent, foarte util articolul, chiar ma intrebam ce camping-uri sunt in Romania si ce ofera ele. Multumesc mult, cu siguranta ca voi ajunge in cateva locuri din cele recomandate de tine!

 3. Alexandra, stii ceva campinguri faine pe fara. M-ar interesa langa munchen, antwerp, amsterdam, viena, daca ai vreo recomandare.

  Mersi

 4. Din pacate eu personal nu am fost cu cortul in afara (inca :)
  O lista cu campinguri din Europa gasesti aici:
  http://www.eurocampings.co.uk/en/europe/

  Mama mea a fost in 2008 intr-un Eurotrip si a stat numai la campinguri si mi-a spus ca oriunde a stat au fost conditii foarte bune. Deci parerea mea e ca poti sa te uiti pe lista din linkul de mai sus si sa alegi orice in functie de locatia care va trebuie, si va fi ok.

  Nu si-a notat exact pe unde a stat si nu mai tine minte, ca ti-as fi spus…

  Cateva sfaturi aici: http://alexandra-cristina.blogspot.com/2010/03/vezi-europa-pe-cont-propriu.html

  Imi pare rau ca nu te-am putut ajuta mai mult..

 5. Foarte util! Multumim de info! Aveam mare nevoie de aceste info, cu detalii, foto..super.
  Multumim!!!
  Iulia&Franck

 6. Alexandra, super blog-ul dar mai ales articolul cu camping-uri. Noi am mai stat la Faget, langa Cluj, acum cativa ani, la GPM, 1km nord de Mamaia si acum astept feed back de la o prietena draga, care a mers cu sotul si fetita. Daca vrei iti pot scrie cate ceva despre fiecare. La munte am stat pe Transfagarasan la o casuta si am zis ca nu recomand nimanui ;)

 7. Cristina, multumes frumos! Daca vrei sa scriu cate ceva, poti sa-mi trimiti, sigur! Dar ma intereseaza in mod special unde ai stat la casuta pe Transfagarasan si nu ti-a placut?

 8. Un alt camping, destul de putin cunoscut insa este Popasul Carnic, aflat la poalele Retezatului, in zona turistica Carnicm judetul Hunedoara, avand acces din satul Ohaba de sub Piatra mergand catre Nucsoara. Preturile sutn mai mult decat decente, 8 RON/persoana/noapte si 5 RON/masina/noapte, spatiu exista destul nu se pune problema de aglomeratie. Telefon de contact si alte informatii: 0722748709 (insistati in caz ca nu are semnal/nu se raspunde, deoarece in zona este foarte slab semnalul la telefoane).

 9. La Cartisoara (pana in Transfagarasan, dinspre Sibiu) se afla Pensiunea Duşe, care are si casute (la 60 de lei pe noapte) si locuri de campare cu prize pe stalpi.
  Acolo se ajunge din centrul Cartisoarei, la stanga si se urmaresc indicatoarele.

 10. Ce articol minunat! Trebuie sa incercam sa mergem cu cortul impreuna cu fiica nostra de 2 ani jumatate. Ce camping ne recomandati pentru inceput? Noi locuim in cluj, ar fi ok undeva nu foarte departe, maxim 2 ore cu masina. Multumesc.

  1. Un camping care mie mi-a placut foarte mult este Camping El Dorado din Gilau. E chiar foarte aproape de voi, daca nu chiar prea aproape…

  1. Fix pe ruta dintre Turda si Alba nu stiu, dar aproape de Sebes este camping Aurel Vlaicu si aproape de Turda este campingul de la Rimetea. Vezi harta din articol ca sa iti dai seama cam pe unde vin.

 11. M-ar interesa daca este adevarat ca un camping numit Darste-Brasov s-a mutat la Natura Parc in Covasna. Poate ma lamuriti. Mi-ar parea rau de locatie !!! Multumesc mult. O saptamana excelenta !!!

 12. Bravo. Am fost si eu in doua Camoinguri super unul la Zanoaga spre Padina inainte de lacul Bolboci , wc super apa calda etc, si altul in Costesti spre Sarmisegetuza Regia super dotat

 13. Buna,

  avem 2 caini(boxer german), si am vrea sa mergem cu ei in vacanta, la cort sau casuta(daca ne primeste). In padis oare e ok cu caini? sau la stana de vale? suntem din Arad, asa ca ar fi bine sa fie cat mai in zona

  1. Buna Anamaria! Nu cred ca ar fi mari probleme cu cainii la Padis sau la Stana de vale..
   Acuma depinde si de ei ce personalitate au :P
   Dar cred ca incercarea moarte n-are :)
   Va doresc o vacanta frumoasa si vreme buna!

 14. Buna ziua tuturor! Am si eu o lista de campinguri de pe la noi, toate foarte in regula. Cu o exceptie: Camping Dragoske. Am mers acolo prima data pe 18-19 iulie 2015, iar a doua oara pe 25-26 iulie 2015. Nu este camping, ci loc de gratare: muzica la maxim (inclusiv manele), tipete, balamuc… Prima data am zic ca am avut ghinion. A doua oara a fost oribil: 10 ore de manele. N-am plecat pentru ca eram cu fetita noastra de un an si ceva si trebuia sa-i pregatim masa, sa o schimbam, etc. Nu mai calcam pe-acolo si ar fi de dorit ca cei care merg cu cortul (ca noi) sau cu rulota, sa fie avertizati despre cum stau lucrurile acolo!
  Vacante frumoase tuturor, si cat mai putine neplaceri!

 15. Cristina Dumitru , multumim pentru avertizare . E foarte bine venita aceasta informatie , dar da-ne mai multe detalii cum ar fi ; Camping-ul Dragoske – unde se afla , in ce judet , ce alte camping-uri mai sunt prin apropiere ? Multumesc , iar data viitoare , sa nimeriti undeva mai bine si sa va scoateti din parlela . Calatorii cat mai placute .

  1. Camping Dragoske este situat in localitatea Burlusi, jud. Arges, la jumatatea distantei dintre Ramnicu Valcea si Curtea de Arges. Mai este un camping in zona, insa nu pot da mai multe informatii: am vazut doar un indicator, din mers. Am intrebat o cunostinta de-a sotului meu si despre acest al doilea camping insa, din cate stia, nu e foarte ok din punct de vedere al curateniei. Insa este foarte posibil ca lucrurile sa stea altfel; dupa ce vom ajunge si acolo, vom da de stire.
   Numai bine!

 16. Alexandra , te felicit pentru ideia ta de a infiinta acest blog , si ma alatur tie , pentru ca si alti iubitori de drumetii , sa fie bine informati si sa-si gasesca locul de odihna , peste noapte ,in conditii de siguranta . Inca din anul 1980 , fiind la mare , la Mamaia intr-un hotel , am fost torturat de tantari . Peste zi m-am intalnit cu un amic si mi-a aratat cum e la el la cort. Dupa 2 zile am achizitionat , de la Polonezi care plecau din camping, un cort , Warta3 cu tot cu butelii , saltele si ce mai era nevoie la momentul acela , abandonand hotelul . De atunci in toate drumetiile mele , nu imi lipseste cortul din portbagaj. De 13 ani am avut doua rulote , dar cortul nu l-am abandonat niciodata . In aceasta vara am abandonat rulota si tot cu cortul ma simt mai bine , pentru ca am absolut tot ce-i necesar pentru drumetii si numai cu cortul e mult mai practic .Rulotele sunt foarte bune, daca neaparat trebuie sa calatoresti pe vreme rea , frig , inghet , dar noi cum calatorim numai pe timp de vara , nu merita investitia . Spun asta din punctul meu de vedere , care calatoresc de 35 de ani . Iti multumesc Alexandra , pentru minunata ta idee si chiar , mai este loc de inbunatatiri , cu o lista cat mai completa de informatii , de camping-uri din toata tara . In ce ma priveste , eu sunt mahnit , ca in zona moldovei , sunt foarte putine camping-uri , in care sa te simti bine . Una as putea sa o recomand , ca fiind minunata , la Durau ( Camping-ul Leon- 0745667746- ) Multa sanatate si excursii cat mai placute ! ! !

 17. Excelenta documentare a camping-urilor enumerate. Articolul este foarte bine indexat de Google pentru cautarea pe termenul “camping” si pe buna dreptate. O colectie esentiala de informatii utile pentru campat. Eu personal multumesc de fiecare data ca am ocazia sa parcurg lista. Am testat (dupa ce am citit aici) camping-ul Doua Lumi (Blajel) si Complex Borsa Turism (Maramures – Borsa).

  Ambele sunt exact ca in descriere: camping-uri excelente, ce ofera toate facilitatile de care este nevoie, administrate exemplar. Pe acestea doua le recomand si eu fara rezerve.

  Am mai fost de asemenea in campingul Leon de la Durau despre care pe scurt pot spune ca este recomandat cu precautie in weekend (exista risc sporit de petrecareti “manelistici” ce refuza sa doarma). Sau poate am avut noi ghinion. Facilitatile sunt decente desi relativ modeste, insa locul este cinstit si accesul la trasee e excelent. Una peste alta este de vizitat (cu atentie sporita in weekend la manelofili, de care m-am temut mai rau decat de ursi si de care nu am scapat).

  Un camping fain pe litoral, testat de mai multe ori: Pirivoli in Mamaia Nord (google maps pe smartphone salveaza orientarea, este dificil de accesat fara el, greu de intuit din strada principala).
  De fapt e foarte aproape de Navodari, de tabara. Langa el mai este un camping, aproape lipit. Pirivoli ofera acces pentru corturi foarte in proximitatea plajei. Ziua, briza este mult mai puternica si salveaza mult din senzatia de caldura (am putu, in zilele cu vant, dormi pe terasa cortului chiar si la pranz). Pirivoli are o zona dedicata pentru casute, accepta si rulote. Toaletele si dusurile sunt foarte curate, arata bine. Exista si o mica terasa la care se mananca excelent (dar tarifele sunt mari). Scoicile sunt foarte bune (insa 35 portia). In iulie: 2 persoane (plus doi copii mici care nu platesc) plus masina si cort mare = 70 ron/noapte. In iunie costul a fost de 30 ron. Se ajunge usor (cu masina) la Lidl-ul din Navodari (si astfel multe probleme de alimentare cu diverse se rezolva elegant). Ma pregatesc in curand sa vizitez Floare de Colt – Rimetea si poate gasesc si ceva prin zona Transfagarasan (pentru cort). Calatorii spectaculoase tuturor!

  1. Catalin, multumesc tare mult! Atat pentru aprecieri cat si pentru completari, care sunt foarte pretioase!
   Calatorii minunate iti doresc si tie!

 18. Chiar si dupa 6 ani pot reconfirma locatia excelenta si conditiile super de la Gyopár Panzió és Kemping. Chiar de aici scriu, am nimerit aseara dupa ce am citit aici si am pus GPS-ul.
  Multumim de info :)

   1. O singura precizare legat de pret la ei: 27 lei/persoana la cort, indiferent de varsta (noi am fost si cu 2 copii de 4&6 ani), astfel ca am platit pret de pensiune de 3-4 margarete (Pensiunea Cotiso – cu o seara inainte)
    :)

 19. Super ,am citit si am trait deja atmosfera ,doresc sa plec o saptamana cu cortul dar as dorii o locatie unde sa dau si la peste,daca ma poate ajuta cineva cu ceva informatii ! Vacanta placuta tuturor.

  1. Buna! Din pacate eu nu le am deloc cu datul la peste, deci nu am idee cum sa te ajut. Dar poate stiu altii daca iti vad comentariul.
   Numai bine si tie!

 20. Buna, pentru iubitorii de cort(campare , drumetii etc) am creat site-ul http://www.cucortu.ro

  pt cei “noi” in ale camparii la cort…folositi-l cu incredere. pt cei “vechi” in meseria asta … va rog sa adaugati si voi locuri noi de campare … ideea site-ului e de a ajuta comunitatea.

  have fun CuCortu’ !!!!

 21. Multumesc foarte mult! Sunt complet nestiutor de locurile de camping din Romania si blogul tau mi-a oferit informatiile necesare ca sa decid unde as vreau sa merg vara asta. Numa’ bine! :)

 22. Mulțumesc pentru informațiile detaliate.
  Mă documentez acum pentru a putea deschide un camping.
  Zona are un potențial turistic ridicat.
  Parcul national Cheile Nerei-Beușnița.

 23. Buna Alexandra, Felicitari pentru blog. Te invitam sa ne vizitezi la Camping Fain in Lunca Bradului, Salard – jud. Mures si sa ne ajuti cu un feedback. Cele bune !

 24. Felicitari,pentru ce ai realizat si este fff util,chiar in curind am sa iti mai cer ceva informatii,si eu cu prietena mea suntem impatimiti ai muntelui si drumetiilor,suntem rulotisti.Respect.

 25. Buna ziua!
  Nu recomand deloc acest loc de campare: Camping Westkarpaten Arieseni !!!
  Am fost acolo inainte cu cateva zile de a scrie reply-ul acesta. Doamna gazda, care in afara de a ne primi la o ora destul de tarzie, nu a parut deloc bucuroasa de venirea noastra. Intradevar, ne-a pus la dispozitie current pt o rulota si o “colibuta”de 2×2 cu un pat intins pe toata suprafata camerei, plina de gaurele si de panze de paianjen, aer inchis…in fine, am ajuns sa dormim in masina de frica sa nu ne piste cine stie ce insect sau sa plecam cu paduchi de acolo. Pe acelasi loc mai era o casuta, mai maricica si cred ca mai cocheta inauntru. Aceasta din urma ne-a fost categoric interzisa din motiv ca peste nu stiu dupa cate zile, urma sa vina alticeva sa se cazeze acolo si ca totul era aranjat deja pt acei oaspeti. Banuiesc ca in afara unei lenjerii intinse pe pat, alte aranjamente nici nu erau necesare. Tin sa mentionez ca am fost 2 familii cu cate 2 copii mici de cate 4 respective 6 ani, care au tras un ger groaznic si o inghesuiala pe masura intr-o rulota.
  Doamna gazda, nemtoaica de etnie (cred), nu prea suporta romanii. Mi-a povestit cum acestia sunt cei mai pretentiosi…nu ca nemtii…care nu fac “fite”. A doua zi am vrut sa facem un mic gratar, asa ca am cerut gazdei o mana de lemne ca sa aprindem focul. Carbune aveam noi. M-i s-a oferit doar o directive spre spatele curtii, intr-o padurice din care sa-mi culeg singur vreascurile pt gratar, pe motiv ca lemnele sunt scumpe in Arieseni si din nou nomtii nu ar fi avut obrazul acesta si cred ca veneau deja cu ele direct din Padurea Neagra intr-o bocceluta! M-am oferit sa le platesc insa refuzul a fost categoric. Poate daca vorbeam o alta limba nu as fi fost refuzat asa de categoric. Acest ultim fapt m-a facut sa-mi dau seama ca nu suntem bineveniti in curtea Doamnei, care a si afirmat ca de fapt ea nu face business din turism. Ne-a primit doar asa, ca poate am parut simpatico la inceput…
  In concluzie, ne-am apucat de strans totul a doua zi si ne-am mutat la 5 km mai jos la Campingul lu’ Danut. Cireasa de pe tort a fost cand am anuntat ca plecam de acolo si ne-a facut nota de plata: 120RON pe o priza la rulota folosita doar 17 ore!!!
  In concluzie, consider ca acest Camping Westkarpaten Arieseni este unul din cele mai scumpe din tara in care iti va fi rusine ca esti roman si in care nimic nu este posibil. O gazda foarte neprimitoare si foarte oripilata pe clientii dansii. Un loc foarte frumos insa care ne-a lasat un gust amar din cauza felului cu care ne-a tratat gazda, o Doamna care se pare ca-I uraste pe romani!
  Pacat!

 26. Hello Alexandra,
  I hope you will pass at our place next year to see how we are doing. We are located in Borsa – Maramures and have a campsite specially appropriate for offroad turism up in the mountains, far away from the hectic of the town but close enough to get there quickly when you need to.
  To get to us you need to have a 4×4 car, offroad motorbike or of course, come up by foot.
  Check us out on Facebook: SC offRoadventure srl.
  Best regards,
  Bouke
  co-owner SC offRoadventure srl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.