Cel mai scurt traseu în Slănic-Moldova: spre platoul cu belvedere de sub vârful Cerbul

Scris de | Alexandra

Un traseu extrem de scurt și ușor, dar cu belvedere asupra stațiunii Slănic-Moldova, este cel ce urcă pe platoul de sub Vârful Cerbul. „Urcă” e mult spus, căci doar la început e vorba de o mică urcare, după care traseul este aproape plat, cu o potecă lată și comodă, astfel că este indicat oricui. Începătorii, copiii, pensionarii, cu toții sunt bineveniți pe acest traseu, care durează doar 40 de minute dus-întors.

Am început traseul la o oră destul de neortodoxă, adică în jur de ora 13, și chiar mă gândeam că, la cât de mulți oameni sunt în stațiune, vom găsi aglomerație și pe traseu, dar mai ales la punctul de belvedere.

Spre uimirea mea, însă, nu a fost deloc așa. Pe traseu am întâlnit doar o familie care se întorcea și o doamnă care se ducea. În plus, o veveriță și câțiva șoricei :) Am fost singuri la punctul de belvedere, care nu este un platou mare, ci doar o zonă plată foarte micuță, pe care se află și o bancă cu masă. Ca să ne bucurăm de liniște, am făcut o pauză generoasă acolo, timp în care nu a venit nimeni.

Cel mai bun moment pentru a face acest traseu este prima parte a zilei, căci soarele luminează versantul spre care privim, precum și clădirile de jos din vale, mai ales cazinoul, cel mai frumos monument din stațiune.

Dar cred că nu e rău nici la apus de făcut o drumeție aici, mai ales că se ajunge atât de ușor.

Traseul începe chiar din dreptul Parcului Central al stațiunii. Acolo există, pe partea cu parcul, 3 indicatoare turistice. Se urcă un pic pe strada Dobrului, câteva sute de metri, după care se cotește brusc stânga în pădure. Acolo există aceleași 3 săgeți informative pe dreapta, care ne indică faptul că trebuie să cotim stânga, iar pe partea stângă este o clădire mare, astfel că locul nu poate fi ratat.

Marcajul turistic pe care trebuie să îl urmărim până la punctul de belvedere este punct roșu. Pe prima parte a traseului, cea în urcare, ne mai însoțesc și marcajele cruce albastră și triunghi albastru, dar acestea merg în alte direcții.

Pădurea este absolut superbă, mixtă, cu copaci foarte înalți, care ne dau impresia că suntem pitici. Unii dintre ei depășesc un bloc de 10 etaje.

belvedere Slănic-Moldova
belvedere Slănic-Moldova

Pe aplicațiile montane punctul de belvedere este figurat corect, însă traseul până acolo nu. Chiar și cotele de nivel am remarcat că nu sunt corect figurate în această zonă. Am încercat să desenez cât de cât corect pe harta de mai jos cum arată, de fapt, traseul.

Tot pe aplicații, din punctul de belvedere apare că traseul se continuă cu o potecă denumită „potecă releu”, însă la fața locului nu am găsit că ar fi vreo urmă de continuare, chiar dacă pe copacul din spatele băncii apare un vechi marcaj triunghi albastru. Astfel că nu recomand o eventuală continuare, ci întoarcerea în stațiune pe același traseu pe care am venit până acolo.

Dacă vrei să afli ce altceva am mai făcut în zonă, te invit să accesezi pagina principală a excursiei.

LOGISTICA TRASEULUI

harta traseu belvedere Slănic-Moldova
 • Localizare: Munții Nemira, jud. Bacău
 • Tip activitate: drumeție
 • Tip traseu: marcat
 • Formă traseu: dus-întors
 • Dificultate: FOARTE MICĂ
 • Distanța: 2 km
 • Diferență nivel: +100 m
 • Durata: 45min
 • Altitudine start: 580 m (Slănic-Moldova)
 • Altitudine max.: 600 m (punct belvedere)

CUM AJUNGI

Cu mașina
Cu trenul + autobuz

Traseul începe din Slănic Moldova, mai exact din fața Parcului Central. Drumul este asfaltat. Parcarea este cu plată în acea zonă, costă 3 lei/ oră sau 10 lei / zi și se poate plăti prin SMS.

Alternativ, în Slănic Moldova se poate ajunge și cu o cursă din Târgu Ocna.

TIMPI INTERMEDIARI

Slănic-Moldova – punct belvedere: 20min

Punct belvedere – Slănic Moldova: 20min


*Duratele de mai sus sunt cele făcute de noi. În funcție de ritmul fiecăruia și anotimp, traseul ar putea dura mai mult sau mai puțin.
* Durata totală include și pauzele.

PLUSURI

 • Traseu foarte ușor, accesibil tuturor
 • Priveliște frumoasă asupra stațiunii
 • Băncuță la punctul de belvedere
 • Pădure deosebită

MINUSURI

 • Fiind atât de aproape de miezul acțiunii din stațiune, posibil să se audă muzică

MAI MULTE INFORMAȚII

CAZARE

DOFTEANA

PENSIUNE

Dofteana Park


Nu am fost cazați în Slănic-Moldova, ci în Dofteana. Dofteana Park este o cazare extraordinară în adevăratul sens al cuvântului, pentru că este o clădire istorică aflată pe Domeniul Castelului Ghika, ce se poate vizita gratuit de către cei cazați acolo. Poți rezerva cazare la Dofteana Park direct pe booking.

ECHIPAMENT MONTAN NECESAR


Orice drumeție reușită începe cu lista de echipament.

Despre autor

ALEXANDRA PUȘCAȘU

Salut! Sper că ți-a plăcut să citești acest articol la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să‑l scriu pentru tine :) Am creat acest blog în 2009 pentru a-i ajuta și pe alții să găsească fericire și libertate prin intermediul călătoriilor și a naturii. Te invit să citești mai multe aici.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei