Ciucarul mic – traseu ușor cu vedere la Cazanele Dunării

Scris de | Alexandra

15 iulie 2018

Treziți din nou de dimineață, am pornit de data asta spre Cazane, cu gândul de a mai face un mic traseuț și astăzi. Pe Ciucarul Mic nu fusesem niciodată, așa că după ce am făcut o mică oprire la Statuia lui Decebal, unde am găsit super liber (spre deosebire de câteva ore mai târziu când bâlciul clasic era deja la locul lui), am oprit mașina fix la intrarea în traseu.

Nu aveam posibilitatea de a face un circuit sau măcar un semicircuit, ca pe Ciucarul mare, dar în lipsă de posibilități, ne mulțumim și cu un dus-întors.

Traseul începe cu un urcuș nici prea greu, nici prea ușor, prin pădure, pe o vălicică, și ne bucurăm de temperatura bună.

Traseul urcă drept în sus până la o bifurcație în formă de V. Spre dreapta este drumul spre Ciucarul mic, iar spre stânga se face un alt traseu, care e ceva mai lung. Deși aveam treabă în dreapta, am urcat spre panoul ce se vedea în stânga, și numai bine că acolo este și o bancă pe care ne-am hodinit un pic și ne-am bucurat de liniștea deplină. Față de Domogledul de cu o zi înainte, aici altitudinea era și mai mică și, în afară de porțiunea de urcuș, nu prea am simțit că sunt pe munte.

După scurta odihnă pe băncuță, am pornit spre Ciucarul mic, traversând o pădure cu pietre, care apoi s-a transformat într-un fel de câmpie cu arbuști. Deja se făcuse cam cald, și nu prea puteam suporta mult soarele.

După un pic de boschetăreală am ajuns și la punctul de belvedere stâncos, de unde am putut admira Ciucarul mare și Cazanele. Priveliștea este superbă, atâta doar că lumina nu era foarte faină atunci când am ajuns noi. Probabil un apus acolo ar fi mult mai generos.

Am revenit apoi pe același drum până la mașină, ceea ce e mereu destul de plictisitor, dar ne-am bucurat în continuare de momentele petrecute în natură.

Până acasă am făcut multișor, din nou, dar a fost totuși mai ok, mai ales că am oprit pentru pauză de masă în Slatina, unde am avut norocul de a găsi un restaurant super tare (Trattoria del Gusto), unde am mâncat din nou niște paste cu creveți geniale (și geniali, creveții), de data asta cu sos alb. Nu știu cum reușiseră să facă oamenii ăia ca pastele să aibă o ușoară aromă de lămâie, dar erau efectiv PERFECTE! Un vis frumos când dăm peste astfel de locuri! Mai ales acolo unde nu prea ne așteptăm.

Și uite așa s-a mai încheiat un week-end în natură, cu bucurie că am mai văzut câteva locuri noi și ne-am umplut tolba cu amintiri frumoase (și multe poze și filmulețe :D).

Dubova – Ciucarul Mic și retur
Marcaj:
Durată: 2h dus-întors
Distanță: 4km dus-întors
Munții: Almăjului
Punct plecare: Dubova – intrarea în comună (dinspre Severin)
Altitudine max.: 288 m
Diferență nivel: + 256 m /  256 m
Tip traseu: drumeție
Stare marcaj: ok
Hartă folosită: MapsME pe telefon (iOS | Android)
Sezonalitate: tot anul
Data: 15 iulie 2018

ECHIPAMENT MONTAN NECESAR


Orice drumeție reușită începe cu lista de echipament.

Despre autor

ALEXANDRA PUȘCAȘU

Salut! Sper că ți-a plăcut să citești acest articol la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să‑l scriu pentru tine :) Am creat acest blog în 2009 pentru a-i ajuta și pe alții să găsească fericire și libertate prin intermediul călătoriilor și a naturii. Te invit să citești mai multe aici.

COMENTARII

  1. Vad ca folosesti Maps.Me pe telefon Android. Pentru drumetii eu as sugera sa incerci Locus Map. Unul dintre marile avantaje ale acestei aplicatii ar fi ca poti folosi harti downloadate de pe net in format jpg (sau poti sa pozezi cu telefonul o harta obisnuita). Dupa ce incarci poza in aplicatie si o calibrezi (ii stabilesti coordonatele GPS, detalii aici: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:maps_tools:calibrator) vei vedea harta respectiva pe telefon si pe ea, locul unde te afli. Mult succes in continuare!

Comentariile sunt închise.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei