Austria: Viena 1.0 (iulie 2012) – 2/34

Ziua 2, Miercuri, 11 iulie 2012: Timişoara – Viena: 537 km

O să încep prin a-mi cere scuze celor care aşteaptă cu mai multă sau mai puţină răbdare să mă învrednicesc să povestesc luna de miere, însă încă am mari dificultăţi cu revenirea la viaţa normală de după luna de miere, mai ales că sunt cam la fel de ocupată cum eram şi înainte de nuntă. Dar sper că mă înţelegeţi şi mai aveţi un pic de răbdare, căci încet încet o să-mi revin eu.

A doua zi ne-am îmbarcat repede şi ne-am pregătit să trecem prima graniţă, aia mai importantă, căci pe urmă nu vom mai sta multa vreme pe la cozi în vămi. Ne-am luat vignete pentru Ungaria şi Austria de la o benzinărie din Sânnicolau Mare. Din păcate nu se putea pentru Ungaria decât pentru 10 zile (deşi nouă nu ne trebuia decât pentru câteva ore, dar asta e).

Cea pentru Ungaria a costat 58 de lei (deci pentru 10 zile) şi cea pentru Austria a costat 46 de lei (tot pentru 10 zile). Şi uite aşa în scurt timp am ajuns la graniţă.

În Ungaria nu n-am oprit de data asta, nu de alta dar sunt doxa de Budapesta după două vizite fructuoase, şi pentru altceva chiar nu era timp. Fiind aşa aproape de noi, m-am gândit că poate vom ajunge altă dată să explorăm alte colţişoare din Ungaria.

 Am trecut doar rapid pe centura Budapestei.

 And hellooooo Austria! :) Bine te-am regăsit!

 În Viena vă rugăm să nu claxonaţi, da?

În Viena, ne-am “cazat” la Camping Wien Sud. E un camping super mişto, dar de fapt cam totul e super mişto şi bine gândit în Austria. Imediat ce ne-am dus să ne facem “check-in” am rezolvat şi problema cu “unde parcăm dacă mergem cu maşina în centru” pentru că direct de la ei poţi să îţi cumperi bilet de transport în comun (valabil inclusiv la metrou) de 24 de ore (şi nu numai, dar doar atât ne trebuia nouă acuma) şi ai staţie de autobuz chiar lângă camping. Atâta doar că trebuie schimbat de 2 ori mijlocul de transport ca să ajungi în centru, că nu e chiar aproape.

Noi pentru prima zi am decis să ne plimbăm pur şi simplu, aşa că am luat la picior Ring-ul.


Vizualizaţi Viena ziua 1 pe o hartă mai mare

Casa fluturilor din Burggarten, pe care am ratat-o căci tocmai de închisese, dar ne-am întors a doua zi să o vizităm.

Hofburg

Când văd atâta iarbă o iau razna :)))

Maria Theresien Platz

Maria Theresien Platz

Parlamentul

Poza mea preferată, cred că e făcută spre primărie (Rathaus) din Volksgarten

Spot me! :)

La Primărie aka Rathaus aka casa cu şobolani era nebunie mare

Era un festival de film, ceva, destul de aglomerat şi peste tot vedeai tot numai tarabe, de fapt ce tarabe, erau restaurante de-a dreptul, cu terase and stuff. Mirosea îngrozitor a înşpe mii de feluri de mâncăruri de toate naţiile, şi  noi tocmai mâncasem, aşa că ne-am retras repede. Ne-am mai plimbat un pic prin parc, unde era să zic…”aa, uite ce căţel drăguţ” :)))

Nu ştiu exact ce înseamnă dar cred că e vorba că iei amendă dacă nu strângi după câinele tău :P

Să ne jucăm un pic cu NEX-ul :)

Aici suntem în Sigmund Freud Park. E în faţa bisericii Votive, care este superbă, dar am impresia că era în reabilitare (sau bătea soarele aiurea) de nu i-am făcut poză. Mi-a plăcut tare mult aici datorită şezlongurilor. Ne-am odihnit un pic, după care am plecat pe străduţe spre Stephansplatz.

Încă un pas şi….

O terasă foarte drăguţă prin centrul vechi

La Stephansdom mai fusesem, prima dată chiar urcasem pe undeva pe sus, dar acuma nu s-a putut (cred că era prea târziu).

Mini căsuţa cu floricele roşii de lângă Stephansdom te face să crezi că ai ajuns într-o carte de poveşti.

Stephansdom – interior

De aici ne-am plimbat mai departe pe străduţe şi cumva am ajuns înapoi de unde am pornit, adică la Karlsplatz, de unde ne-am întors la camping. Acolo am stat până pe la ora 11 şi ceva să scriu unul din articolele despre tura din Bucegi cu care rămăsesem datoare. Şi în ultima oră, lucrurile au devenit foarte ciudate, pentru că în timp ce scriam eu de zor la o masă în “lounge” a venit un tip care s-a aşezat undeva în spatele meu şi a început să vorbească în super şoaptă, în arabă.

Vă daţi seama că dacă mă întorceam să văd ce naiba face, mă vedea, aşa că m-am foit şi m-am gândit de vreo 10 ori cum să nu par crizată, dar până la urmă m-am întors şi am văzut că vorbea cu o tabletă. Evident că s-a uitat şi el la mine şi a fost extrem de awkward momentul, dar am dedus că probabil vorbeşte cu cineva pe skype sau aşa. Oricum ar fi, încă vreo juma de oră cât am mai stat acolo m-am simţit în continuare super ciudat, căci efectiv nu pot să îmi imaginez cum persoana din tabletă l-ar fi auzit, având în vedere că vorbea extreeeeem de încet. Nici dacă vorbea o limbă pe care o cunosc n-aş fi putut să înţeleg ce spune (şi era la 2 metri de mine) darmite aşa…

Aşa că am terminat în grabă articolul, şi am mers la culcare, după care a urmat prima noapte de dormit la cort din luna de miere.

Utile:

1. Vignetă Ungaria: 58 de lei / 10 zile ( nu există vignetă pentru un număr mai mic de zile).
2. Vignetă Austria: 46 de lei pentru 10 zile ( nu există vignetă pt un număr mai mic de zile).
3. CazareCamping Wien Sud: 18.5 euro / noapte pentru 2 persoane + cort
4. Bilet de 24 de ore pentru transport public în Viena: 6,7 euro / persoană


Vizualizaţi Honeymoon ziua 2 pe o hartă mai mare

Multumim pentru sustinere Sony, Kingston, Portbagajul.ro (Inchireri portbagaje), Casa de traduceri (casadetraduceri.ro), cat si prietenilor care ne-au primit la ei acasă sau ne-au imprumutat echipamente montane: Mihai Mares (outdoor-events.ro), Ana Maria ChitoiuFlorin Sasca, Dan Chitila (danchitila.ro) si Daniel Ionescu.

0

4 comments

  1. În faţă la Rathaus, mereu sunt evenimente de nici nu o poţi vedea calumea… grrrr… cand am fost eu era ceva cros, tot asa lume muuuulta, tarabe, naspa… well…

  2. Aha… nu stiam ca sunt chiar mereu. Ca eu cealalta data cand am fost la Viena era inainte de craciun, deci era targ acolo si nu mi s-a parut neobisnuit.

    nasol ca nu o poti vedea calumea, e foarte frumoasa cladirea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.