România: zbor cu avionașul – aerodromul Șirna (mai 2012)

Scris de | Alexandra

Cred că 1 mai de anul acesta a fost primul în care chiar am făcut ceva. De obicei nu mă duceam la munte, la mare nu am fost CHIAR niciodată de 1 mai, şi asta pentru că nu prea îmi venea să mă bulucesc pe şosele sau în tren cu toata lumea, care vorba aia, de 1 mai e mai mult beată decât trează.

Dar anul ăsta s-a întâmplat în aşa fel încât mi-au făcut alţii program, ceea ce nu se întâmplă mai niciodată. Dar cu mai bine de o lună ânainte, primesc invitaţie pe facebook de la o pritenă care face şcoală de pilotaj, că dacă nu vreau cumva să merg la un zbor cu avion ultrauşor. Pffff.. la fix! Şi aşa nu ştiam ce să-i iau lui Cristi cadou de ziua lui. Eh, aveam eu backup plan, dar asta era o idee nemaipomenită.

Aşadar, zis şi făcut, pe 1 mai ne-am îmbarcat în maşină, dar nu i-am spus lui Cristi unde ne ducem. Din păcate surpriza mi-am cam stricat-o singură, pentru că, ajunşi în Şirna, nu prea ştiam pe unde e aerodromul, aşadar a trebuit să întreb un localnic. Eh, dar nu-i nimic, tot a fost surpriză.

Când am ajuns noi, gaşca era deja strânsă, şi avionul în aer.

Eu cu pilotul, înainte de decolare. Ah, da, am uitat să vă spun, până la urmă mi-am făcut şi mie cadou un zbor :P N-am putut să mă abţin. Unde mai pui că atunci când m-am hotărât, nu mai era loc şi pentru mine, dar se pare că sunt o norocoasă, căci cu 2 zile înainte, cineva a tras beţişorul scurt şi a trebuit să muncească de 1 mai, aşa că s-a eliberat un loc. Fix pentru mine, desigur.

Aşa că iată-mă cu inima cât un purice în aer, făcând poze de zor :P

Zborul a fost super mişto. A ţinut cam 15-20 de minute, şi cu excepţia a două dăţi, când pilotul a ţinut să-mi arate că are puterea magică de a-mi aduce stomacul îngât, chiar m-am simţit foarte bine.

Surprinzător, când făcea viraje şi se înclina avionul, chiar nu aveam problemele pe care le am în avioanele mari.

Chiar m-am autosurprins că n-am avut nicio taină şi că am şi putut face poze.

Singurul lucru rău în toată treaba asta: nişte oameni inteligenţi s-au gândit că acest copac amărât le strica recolta şi s-au gândit să-l anihileze. Aşa că i-au dat foc. Ce oameni!

Trecând peste, am aterizat cu bine, şi mai departe am petrecut un 1 mai foarte relaxant şi drăguţ, în compania unor oameni foarte simpatici.

Am mâncat gulaş, am făcut o mulţime de poze, am stresat păpădiile….

.. culmea, am avut şi curajul să mă apropii de o albină/viespe, doamne iartă-mă ce o fi, că nu ştiu să le deosebesc, dar nici că mă interesează…

… şi cel mai şi cel mai relaxant a fost să mă tolănesc în hamac. Când eram mică, am fost cu mama pe undeva peste Prut, şi oamenii ceia aveau hamac în curte. Iar de atunci m-am îndrăgostit de hamac şi ori de câte ori văd unul nu pot să mă abţin să mă urc în el.

Da, port şosele 39-41.

După care am mai stresat iar nişte păpădii…

După care am sesizat că sunt şi nişte animlăluţe în zonă, pe care am avut norocul să le surprind într-un moment de maximă tandreţe: căţelul a lins pisica pe cap. Ei, pe asta chiar n-am mai văzut-o! Invers da, dar atâta dragoste de la un căţel pentru o pisică n-am mai pomenit. Mai ziceţi voi ceva!

Ah, să nu uit, dacă vă interesează şi pe voi un astfel de zbor, sau eventual vreţi să faceţi cuiva cadou un zbor, aveţi de unde alege. Băieţii de la Aventura card au gândit treburile chiar sub formă de carduri, pe care chiar le poţi cumpăra cadou şi cu asta basta. Dar nu numai pentru cadou, desigur. Ca idee, aerodromul Şirna este foarte aproape de Ploieşti, aşadar se poate merge doar o fugă din Bucureşti într-o singură zi, şi în câteva ore ai rezolvat :) Dar atenţie că nu se merge pe clasicul DN1. Mai multe însă aflaţi de pe site-ul lor aventuracard.ro/bucuresti unde o să vedeţi că sunt mai multe variante, începând de la un zbor de 15 minute, la un zbor până la Sinaia şi înapoi, şi până la un weekend întreg de aventură.

Despre autor

ALEXANDRA PUȘCAȘU

Salut! Sper că ți-a plăcut să citești acest articol la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să‑l scriu pentru tine :) Am creat acest blog în 2009 pentru a-i ajuta și pe alții să găsească fericire și libertate prin intermediul călătoriilor și a naturii. Te invit să citești mai multe aici.

COMENTARII

 1. Eu ma tin dupa Pruteanu, D-zeu sa-l odihneasca. Uite aici despre cacofonii, cum sa le evitam si mai ales cum SA NU folosim „ca si” :)
  http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-009-cacof-ca-si.htm
  Ai corectat ok, in cazul de mai sus nici macar nu folosea la evitarea unei cacofonii, era pur si simplu un tic verbal.
  Sa tragi cu urechea la cei din jur, foarte multi folosesc „ca si” in exces. De teama cacofoniei pun peste tot un „si”, sa fie… :)
  Scuze ca te critic in public, sper sa foloseasca si altora.
  Nota de subsol: „In comparatii e corect „ca si”. Discutia e despre alt „ca”, cel care înseamnă „în calitate de”.

  Răspunde
 2. Nu gasesc ca e o critica, consider ca am de invatat.

  Mie chestia asta nu mi se pare asa grava insa, adica daca stai sa tragi cu urechea in jur, acel „decat” folosit gresit ma face sa imi smulg parul din cap. Dar in fine…

  Si apropo de corecturi, atentie cum va semnati la comentariile de pe bloguri/site-uri. La nume se pune numele vostru („mihaela”, „vasile”, etc), si nu denumirea site-ului. Site-ul se pune in spate, cu link. Asa e corect.

  Răspunde
 3. Aoleu! Eu il aud pe toate drumurile. De cativa ani tot aud ca lumea spune „decat un minut te mai retin” in loc de „doar un minut te mai retin”.

  E doar un exemplu. Se foloseste de nenumarate ori in loc de „doar”… Si ma zgarie rau la ureche.

  Răspunde

VREI SĂ SPUI CEVA?

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei