România: Cazanele Dunării (iun 2012) – 1/3

Scris de | Alexandra

Statuia lui Decebal
O bărcuţă mică în Cazanele Dunării
Urmărire pe apă
Punem de o căţărare la Sârbi?
La intrarea în Grota Veterani
Grota Veterani
Peştera Ponicova
O parte din echipa de şoc :)
Pe drum spre pensiune, un guşter ne face cu ochiul
Clisura Dunării
O mică şedinţă foto printre maci
Pensiunea Cheile Nerei, Sasca Română

Info utile:

1. Plimbarea cu barca pe Dunăre a pornit de la Statuia lui Decebal. Dacă nu sunteţi multe persoane, aşteptaţi acolo şi la următoarea cursă sigur veţi găsi un loc. Dacă sunteţi un grup mai măricel, mai bine sunaţi. Eu am apelat la Alin: 0744.612.005. Costă 25 de lei de persoană.

Plimbarea durează cam 1 h 30 – 2 ore şi include vizita Grotei Veterani (se coboară din barcă şi se vizitează grota) sau 3 ore dacă se vizitează şi Peştera Ponicova (atunci când nivelul apei este optim pentru a intra cu barca în Peşteră).

2. Drumul de la Statuia lui Decebal până la Sasca Română trece prin Clisura Dunării. Este o zonă superbă, în care vă recomand să opriţi pentru poze. Drumul nu este foarte bun pe o anumită porţiune, dar merită.
Atenţie! Urmăriţi fix traseul indicat de mine pe harta de mai jos! Nu mergeti prin Moldova Nouă – Cărbunari, căci drumul nu este asfaltat!

Harta:


Vizualizaţi Excursia pe o hartă mai mare

Despre autor

ALEXANDRA PUȘCAȘU

Salut! Sper că ți-a plăcut să citești acest articol la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să‑l scriu pentru tine :) Am creat acest blog în 2009 pentru a-i ajuta și pe alții să găsească fericire și libertate prin intermediul călătoriilor și a naturii. Te invit să citești mai multe aici.

COMENTARII

 1. Eu veneam pe partea sarbilor acasa cu masina…era partea mea preferata de strada :D, mai ales ca o prindeam de fiecare data la rasarit…

  Răspunde
 2. Asa e …doar ca noi aveam multe ore de condus la ora aia, si nu ne-am bucurat niciodata la maxim de el…cred ca am ceva poze …cand ajungi la mine, daca o sa fie timp si le gasesc ti le arat :D.

  Răspunde
 3. Fost. Văzut. Fără cuvinte.

  Şi dacă tot eşti în zonă trebuie urcat pe CIUCARU MARE să vezi şi de sus – e o privelişte fără seamăn. Dacă e să aleg din tot ce am văzut în cele 11 zile tot mă gândesc şi răzgândesc între priveliştea de pe Ciucaru Mare şi cea de pe Vf. Peleaga din Retezat. Dar cred că încap amândouă pe locul I.
  La Peştera Veterani se plăteşte taxă de intrare 6 lei dar e frumos amenajată şi ghidul îşi face treaba. La Ponicova se intră cu barca în peşteră dar se poate intra din direcţia opusă şi de pe uscat, din Dubova, dar cu lanternă şi neînsoţiţi de o persoană autorizată.
  Noi am făcut turul cu barca la 25 lei/ adult, pentru copilul nostru de 11 ani nu ne-a luat bani. Barcagiul, Cristi – foarte amabil şi bine informat şi are casă de marcat la bord şi dă bon fiscal.

  Răspunde

VREI SĂ SPUI CEVA?

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei