FRANTA 2011

Scris de | Alexandra

Călătoria făcută în Franța în 2011 a fost un cadou atât pentru mine, care îmi era foarte dor de Paris, cât și pentru Cristi. Jumătate de cadou a fost biletul de avion pe care i l-am dăruit de Crăciun, iar cealaltă jumătate a fost că își va petrece ziua de naștere pe Valea Loarei.

Amândoi mai văzusem Parisul, dar separat, așa că mi-am dorit să îl mai revedem și împreună. În plus, am vrut să-i arăt și lui frumoasele castele de pe Valea Loarei pe care le vizitasem cu tocmai 10 ani în urmă, în 2001. La asta s-a adăugat și o dorință mai veche, de a vedea Mont Saint Michel, și uite așa am pus de un mic road trip pe lângă zilele rezervate pentru Paris.

Ceea ce nu aveam de unde să știu când am visat la toate astea era că la sosirea în Paris, la 12 noaptea după 3 ore de condus, aveam să descoperim că geanta lui Cristi cu actele fusese uitată la ultimul castel de pe valea Loarei. Ce a urmat a fost un fiasco total, dar până la urmă nu ne-am ales decât cu o amintire (acum) amuzantă pe care nu avem cum s-o uităm vreodată.

TIP VACANȚĂ: road trip + city-break
CÂND: 27 aprilie – 3 mai 2011
CÂT: 7 zile
UNDE: Etretat, Mont Saint Michel, Fougeres, Valea Loarei, Paris
TRANSPORT: avion București – Paris Beauvais
MIJLOC DE TRANSPORT LOCAL: mașină închiriată + rețea publică Paris + pe jos
CAZARE: cameră dublă la pensiune/hotel

TOATE JURNALELE

Etretat

Mont Saint Michel

Castele pe Valea Loarei

Paris: Sainte Chapelle, Arcul de Triumf & more

La Defense, Vosges, Beauborg, Cartierul latin si Montmartre

Ile de la Cite, Cimitirul Pere Lachaise & Turnul Eiffel

Pont des Arts & more

Despre autor

ALEXANDRA PUȘCAȘU

Salut! Sper că ți-a plăcut să citești acest articol la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să‑l scriu pentru tine :) Am creat acest blog în 2009 pentru a-i ajuta și pe alții să găsească fericire și libertate prin intermediul călătoriilor și a naturii. Te invit să citești mai multe aici.

VREI SĂ SPUI CEVA?

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei