România – Bâlea lac iarna (hotelul și biserica de gheață) (feb 2011)

De vreun an si ceva am un bookmark foarte important: camera web de la Balea Lac. Atunci cand mi-e dor de el, cand vreau sa imi clatesc ochii, sau pur si simplu nu am ce sa fac cu un click, pac apas butonul si in cateva secunde sunt teleportata la 2040 m.

Ma zgaiam de multa vreme la camera respectiva, iar anul trecut mi s-a pus pata: Gata! Vreau la Balea lac si iarna! Nu de alta, dar acolo ii si lunga rau! Din octombrie si pana in iunie, numai o iarna. Din pacate mi-a iesit schema abia anul asta, mai exact acum cateva saptamani, cand am plecat spre Balea intr-o duminica, pe la ora 6 si ceva, inarmati cu aparatele foto, parazapezile si frontalele. Pentru ce si frontalele? Veti vedea mai incolo.

Singura modalitate de a ajunge la Balea lac pe timp de iarna este cu telecabina, adica atat timp cat Transfagarasanul este inchis intre Balea Cascada, pe partea nordica, in Sibiu, si Cabana Capra, pe partea sudica, in Arges. Bine, sau pe jos, dar nu stiu de ce as vrea sa fac asta, oricat de mult mi-ar placea mie muntele.

Continuarea… pe viajoa.ro.

0

4 comments

  1. Am fost si eu anul asta la Balea in februarie…tarifele erau aceleasi insa ne-am bucurat de o vreme superba cu cel mai senin cer ever…si pe culmi am zarit capre negre. ce frumos a fost!

Leave a Reply

Your email address will not be published.