Un traseu minunat în Piatra mare: circuit 7 scări + Șirul Stâncilor

Scris de | Alexandra

Traseu: Timişu de Jos – Dâmbu Morii – Canionul 7 Scări – Cabana Piatra Mare – Peştera de Gheaţă – Timişul de Jos (9h) 


După ce am visat 2 ani la Canionul Şapte Scări, a venit si momentul mult visat la început de iulie. Am pornit într-o tura de 2 zile în Piatra mare, cu campare sâmbătă seara lângă Cabana Piatra Mare (1630 m). Traseul se poate face și într-o singură zi, cu condiția ca participanții să fie bine antrenați.

SÂMBĂTĂ, 3 IULIE 2010

ZIUA 1

Canionul 7 Scări


Traseu: Halta Timişu de Jos – Dâmbu Morii – Canionul 7 Scări – Cabana Piatra Mare (5h)

DUMINICĂ, 4 IULIE 2010

ZIUA 2

Traseul Șirul Stâncilor


Traseu: Cabana Piatra Mare – Peştera de Gheaţă – Dâmbu Morii – Halta Timişul de Jos (4h)

Ziua 1:

Traseu: Halta Timişu de Jos – Dâmbu Morii (690 m) – Canionul 7 Scări – Cabana Piatra Mare (1630 m) (  – 5h)

Ziua 2: 

Traseu: Cabana Piatra Mare (1630 m) – Peştera de Gheaţă – Dâmbu Morii (690 m) (  +  ) – Halta Timişul de Jos (4 h)


HARTĂ

CAZARE

Cu cortul lângă Cabana Piatra Mare.

Există izvor lângă cabană.

ECHIPAMENT MONTAN NECESAR


Orice drumeție reușită începe cu lista de echipament.

Despre autor

ALEXANDRA PUȘCAȘU

Salut! Sper că ți-a plăcut să citești acest articol la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să‑l scriu pentru tine :) Am creat acest blog în 2009 pentru a-i ajuta și pe alții să găsească fericire și libertate prin intermediul călătoriilor și a naturii. Te invit să citești mai multe aici.

COMENTARII

 1. Frumos curcubeul si magarusul Alexandra.Sper sa mergem si noi intr-un weekend la „Canionul 7 Scari”, nu am mai fost de ceva ani buni, sa tot fi fost de prin anii studentiei, deci chiar ca au trecut multi ani de atunci caci am avut si intalnirea de 10 ani de ceva vreme. Cred ca acum tot traseul e foarte schimbat fata de atunci. Dorina.

 2. EU SUNT DIN BRASOV DAR VREAU SA VA SALUT SI SA VA SPUN CA EXPERIENTELE LA SAPTE SCARI SUNT UNICE EU AM FOST DE DOUA ORI ZIUA SI ODATA NOAPTEA SI PIATRA MARE ESTE O EXPERIENTA CARE PRIN VOI AM O TRAIESC SI ACUM SALUTARI DIN BRASOV

 3. Super, abia astept si eu sa ajung la Sapte Scari. Am mai avut 2 tentative, deci am ceva timp de cand ma tot gandesc la el, Anul asta sper sa anu mai scape!

 4. Ai idee cum pot afla daca canionul este practicabil in prima parte a lunii aprilie? nu de alta dar cele mai recente poze din canion pe care le-am vazut(jumatatea lui martie) contineau un strat generos de gheata…iar pe mine ma ard talpile prea tare ca sa pot astepta pana in mai-iunie…
  Anda

 5. Eu zic ca poti sa mergi linistita. Eu am fost pe 2 martie (adica luna asta) si era gheata doar pe cateva trepte de la scara mare.

  In schimb era gheata pe tot traseul PANA la canion, ceea ce a fost destul de nasol, pentru ca nu aveam coltari.

  Insa in aprilie chiar nu cred ca o sa ai problema… La altitudinea aia ar trebui sa fie temperaturi pozitive..

 6. Traseul este unul frumos, mergeam foarte frecvent in anii 1991-1996, in perioada studentiei. Pentru cine este obisnuit cu trasee montane – din Vf Piatra Mare se poate ajunge in Predeal, pe traseu marcat aproximativ 7-9 ore de mers pe jos de la Noua pana in gara Predeal, daca imi amintesc bine.

Comentariile sunt închise.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei