[P] Cum stam cu fericirea, pasiunile si alte filozofii

Pe lângă întrebarea „de ce îţi place să călătoreşti?”, o alta pentru care îmi este la fel de dificil să ofer un răspuns este „cât de important e pentru tine să-ţi explorezi pasiunile şi să-ţi trăieşti visurile şi de ce?”. Pentru mine, e echivalentă cu „cât de importantă e pentru tine fericirea?”. Iar în cazul ăsta, răspunsul e cât se poate de evident. Iar ca să explic şi „de ce?”, ar fi ca şi cum aş încerca să răspund la întrebarea „care este sensul vieţii?”, şi nu mi-am propus să scriu un articol CHIAR atât de filozofic :)

Dar de ce explorarea pasiunilor şi trăirea visurilor sunt pentru mine echivalente cu fericirea… asta o să încerc să vă spun astăzi.

Oamenii de-a lungul timpului au fost convinşi printr-un fel sau altul că tot ce au nevoie în viaţă ca să fie fericiţi este o relaţie frumoasă cu partenerul potrivit. Şi eventual o carieră de succes. De fapt, cam asta ni se bagă în cap de când suntem mici, nu? „Go to school , get a job and get married.”

Cei care îndrăznesc să pună la îndoială această reţetă se întreabă mai devreme sau mai târziu „and then what?”. Şi din păcate pentru mulţi, întrebarea asta vine mai degrabă mai târziu decât mai devreme, şi mai exact PREA târziu, când reţeta s-a preparat deja şi şi-au dat seama că au urmat-o întocmai, dar fericirea… ia-o de unde nu-i.

De ce? Pentru că lucrurile astea nu sunt de-ajuns. Reţeta nu este suficientă, şi nici măcar nu trebuie neapărat urmată întocmai, ci trebuie ca fiecare să-şi facă propria reţetă, în funcţie de nevoile, dorinţele şi visurile fiecăruia.

Cum facem asta? Simplu! În primă fază, e nevoie de un pix şi o foaie. Şi judecând cât se poate de simplu, trecem pe foaie toate lucrurile care ne aduc bucurii. Pe foaia mea am pus aşa:

Călătorii
Muzică
Relaţia de cuplu şi familia
Prieteni
Vocaţia şi alte hobby-uri
Cărţi
Sport
Jocuri
Filme
Animale de companie
Gătit

Aceasta este lista mea, a voastră poate arăta uşor diferit. Puteţi şterge anumite lucruri şi adăuga altele. Acestea sunt lucrurile care sunt menite să facă omul fericit, să îi încarce bateriile şi să îi umple rezervorul de fericire. Şi de aceea, a ne baza doar pe relaţia de cuplu şi pe un job (care de multe ori nu reprezintă vocaţia noastră, deci ne aduce 0 bucurii) pentru a obţine fericire, înseamnă că rezervorul se va goli mai devreme sau mai târziu, pentru că din el trebuie să şi oferim. Ori noi trebuie să încercăm întotdeauna să umplem acel rezervor şi din toate celelalte surse.

Deci acum, după ce am făcut lista, tot ce trebuie să facem este să adăugăm în reţetă cât mai multe din ingredientele de pe listă, şi cât mai des. Să nu ne abandonăm visurile, oricât de greu de îndeplinit ni se pare că ar fi şi, dacă e nevoie, să ne zbatem pentru a reuşi să le atingem.

În cazul meu, era şi firesc ca o mare parte din fericire să vină ÎN şi DIN călătorii, din a-mi explora pasiunea de a vedea lumea. Şi faptul că pot să mă bucur în familie de călătoriile pe care le fac şi să-mi trăiesc aceste visuri e un noroc în plus.

Uneori sunt visuri mai mici, uneori visuri mai mari, însă întotdeauna îmi rămâne bine întipărit în minte momentul în care am realizat că mi-am mai îndeplinit un vis. Acel moment în care râd şi plâng de fericire în acelaşi timp, în care simt că îmi explodează inima de bucurie. Şi colecţia asta de momente, pe care trebuie fiecare să ne ocupăm să o creştem, cred că este unul dintre cele mai de preţ „lucruri” pe care le putem avea.

***

Scopul acestui articol a fost acela de a vă pune un pic pe gânduri, de a vă motiva să preţuiţi mai mult visurile voastre şi de a vă îndemna să căutaţi să vi le îndepliniţi.

În acest sens, am decoperit o campanie frumoasă care se concentrează exact pe lucrurile acestea și despre care vreau să vă povestesc. Pentru că întotdeauna avem nevoie de puţin ajutor pentru a ne împlini visurile şi, de ce nu, uneori putem ajunge să ni le îndeplinim chiar mai uşor decât ne-am imagina. Spre exemplu, putem chiar să câştigăm un vis. Unde, în ecuaţia noastră, un vis = o călătorie, bineînţeles :)

Campania se numește „Trăieşte inedit cu Bonus Card”.

Despre ce este vorba? 

În perioada 21 octombrie 2013 – 16 decembrie 2013, Garanti Bank oferă două vacanţe la alegere din următoarele destinaţii: Turcia – Cappadocia, Islanda – Reykjavik, Scoţia – Edinburgh, Danemarca – Copenhaga, Israel – Tel Aviv şi Finlanda – Rovaniemi.

Fiecare premiu include transport cu avionul dus-întors, transfer aeroport-hotel, cazare 4 nopţi într-un hotel de 4/ 5*, mic-dejun şi cina şi o excursie locală pentru câştigător şi partenerul/familia sa.

Ce trebuie să faci ca să câştigi o vacanţă deosebită?

Să aplici aici pentru Bonus Card în perioada 21 octombrie 2013 – 16 decembrie 2013 şi să alegi una dintre cele 6 destinaţii din campanie. Odată ce ai primit cardul Bonus Card, trebuie să efectuezi o tranzacţie de minimum 150 de lei până la data de 7 ianuarie 2014 pentru a intra în tragerea la sorţi pentru destinaţia aleasă.

Ce este Bonus Card?

Este un card de cumpărături care îţi oferă:

  • bonus pentru cumpărăturile din vacanţă, care se transformă în bani pe care îi poţi folosi pentru alte cumpărături în cele peste 5000 de magazine partenere Bonus Card;
  • posibilitatea de a plăti orice cumpărătură făcută în magazinele partenere în până la 12 rate fără dobândă.

***

O să închei cu un filmuleţ foarte scurt în care am vorbit un pic despre pasiune mea pentru călătorii, şi un citat care mie îmi place tare mult, pentru că reflectă perfect ideea întregului articol şi unul dintre motto-urile după care mă ghidez eu în viaţă: “Because in the end, you won’t remember the time you spent working in the office or mowing your lawn. Climb that goddamn mountain.” – Jack Kerouac.

PS. Vă rog să scuzaţi eventuala stângăcie din clip, întotdeauna am ceva emoţii când sunt invitată să vorbesc în faţa camerelor :P

Leave a Reply

Your email address will not be published.