Grecia (10-18 iunie 2017): video teaser

Anul trecut în vară am reușit din nou să ajung în Grecia. Mai fusesem o singură dată, în 2013, dar pe continent, iar acum îmi doream o insulă. Am investigat un pic cu destul de multe luni înainte, și ne-am hotărât la Skopelos. Și fiindcă eram în zonă, am zis că n-ar strica și o zi pe Skiathos.

Trebuie să recunosc că după experiența din 2013, am căutat să găsesc un loc cel puțin la fel de paradisiac, ceea ce nu prea avea cum să fie ușor, dat fiind că standardul era deja destul de sus. Iar ceea ce îmi place mie nu se găsește chiar pe toate drumurile. Fie ele chiar și în Grecia. Îmi doream, ca și data trecută, o cazare frumoasă, liniștită, într-un loc retras, chiar la plajă, plaja să fie mică, apa turcoaz, și de preferință să putem ajunge destul de ușor și la alte plaje, la fel de frumoase. Puține pretenții, nu? :)) Unde mai pui că multe insule frumoase ieșeau din calcul, pentru că nu voiam prin agenție și nici nu voiam să ne deplasăm cu mașina.

Căutarea se anunța grea, și am săpat ceva până am găsit. Dar și când am găsit… mai exact cazarea… a fost dragoste la prima vedere. Mi s-a pus pata pe loc și definitiv. Și chiar dacă era ceva mai scumpă decât ne-am fi dorit, am găsit posibilitatea de a rezerva direct de la ei de pe site, și fiindcă era foarte early bird, am prins un preț chiar bun, mai ales că voiam sî mergem înainte să înceapă marele high season.

Cum am ajuns pe Skopelos… asta e altă poveste de adormit copiii. Am făcut o super mega combinație care ne-a costat o mică avere, și anume avion cu Tarom București – Salonic, după care ferry de la Salonic la Skopelos. Avionul a fost un pic sub 100 de euro de persoană. Ferry-ul.. not so much. A fost mai scump decât avionul, ceea ce ne-a făcut o gaură destul mare în buzunar. Amuzant este că, la final, după ce faptul era deja consumat, mi-a venit o idee genială cu care am fi ieșit un pic mai ieftin și mult mai ok din punct de vedere al timpului, dat fiind că noi am pierdut 1 noapte în Skiathos și 2 nopți în Salonic (una la dus și una la întors), plus ore bune și pe ferry. Dar despre asta voi povesti în jurnal. Până atunci, vă las cu teaserul de mai sus (care poate fi accesat aici – pentru cei ce citesc din newsletter).

Revin cât de curând și cu povestea!

________________

Aparat foto folosit: Sony A6000 + 16-50mm

Music: Into the clear – Adam Drake / Tom Jenkins (Audio Network)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *