Momentul ala cand nu mai ai nevoie de WiFi in vacanta [P]

Îmi aduc și-acum aminte când, cu vreo 10 ani în urmă, înainte să apară primul smartphone cu ecran multitouch pe la noi prin țară, stăteam eu așa meditativă într-o zi de vacanță, pe drumuri, tristă nevoie mare că îmi trebuia musai o informație și n-aveam de unde s-o obțin (degeaba mă uitam eu insistent la bec), și deodată m-a lovit o întrebare existențială: oare o să vină vreodată ziua în care vom putea accesa internetul oricând și oriunde?

Chestia asta era un pic SF pe vremea aceea. Știu la perfecție și ce telefon dețineam atunci. Aveam un Nokia din acela cu clăpiță, alb (deci vă rog frumos, eram cea mai tare din parcare! :)))) Știa să facă foarte multe chestii (mă trezea dimineața, avea radio, bluetooth, sms, eheee, bogăție, nu alta!), dar cel mai bine se pricepea să sune și să poți suna de pe el. Și cam atât :)))) WiFi pe telefon? Habar nu aveam ce e aia.

Fast forward în ziua de azi, nu numai că treaba asta nu mai e SF, dar nici măcar nu mai ținem minte cum erau vacanțele noastre când nu aveam net pe telefon. Ba mint, eu îmi mai aduc aminte una alta dacă mă chinui un pic. În 2009 când am făcut primul Road trip în România, mi-am notat dinainte, de acasă, pe un carnețel, câteva numere de telefon de la niște pensiuni, și adresele lor, și sunam de pe drum pentru cazare. Nu aveam nici GPS (și nici aer condiționat dacă tot sunt la capitolul lipsuri – dar deja divaghez, iar o iau pe arătură, cineva să mă oprească :))), aveam doar o hartă tipărită a României pe care o desfășuram când aveam nevoie. Dar ce vorbești? Anul următor m-am modernizat. Mi-am luat atlas rutier :)))))

Acum însă… informația e la câteva apăsări de ecran depărtare, și în orice colț al lumii te-ai afla, dacă ai semnal de telefonie, cel mai probabil ai și internet.

Dar ce te faci când ai nevoie de net ca de aer (de exemplu ești în drum spre aeroportul Heathrow și ești atât de aerian încât ai uitat de pe ce terminal zbori, și deja ești în mega întârziere – true story) și fix atunci ești pe 0 cu netul inclus în abonament? Păi… cam ce poți să faci? Te dai de ceasul morții să găsești un WiFi. Și repede. Nici nu mai contează că tre să faci flick-flack-uri sau să cerșești pentru el.

Cu toții cred că ne-am făcut cel puțin o dată de râs sau ne-am dat peste cap pentru WiFi. Eu numai dacă mă gândesc la ultima vacanță de acum câteva săptămâni mă umflă râsul când îmi amintesc ce haioasă cred că eram cercetând aerul din împrejurimi cu telefonul în mână, doar doar oi reuși să agăț o liniuță de WiFi.

Am stat, pe rând, la ușa unei camere de hotel (pe care o mai și deschideam din când în când, nu de alta dar să intre semnalul, că doar nu e fantomă să intre prin ușă), apoi în colțul unei camere dintr-o pensiune (jur că din toată camera, numai în colțul ăla era WiFi, zici că cine știe ce păcătuisem de eram pedepsită să stau la colț, numai nucile mai lipseau), și ultima, dar cea mai hilară, pe terasa unui hotel a trebuit să-mi trag scaunul lângă ușa ce dădea spre restaurantul din interior, pentru că numai acolo era WiFi, de a ajuns chelnerul să ne întrebe dacă suntem certați, că unu era hăis și celălalt cea, la masă :))))) No, acuma, nu mai judecați, cu toții am făcut lucruri rușinoase.

BBWF (1)Iar ca asta să rămână în trecut și să nu mai fim sclavii WiFi-ului, Vodafone ne anunță că a lansat „Bye-Bye, WiFi”, o nouă campanie promoțională în această vară pentru clienții care încheie un abonament nou sau reînnoiesc unul vechi. Așadar acum poți să faci cu telefonul #ByeByeWiFi cu noua ofertă și să primești un pachet de beneficii cu care scapi de grija de a căuta în permanență conexiuni WiFi.

Activează-ți opțiunea „Bye-Bye, WiFi” și beneficiezi de o experiență de internet 4G fără griji!

Așadar și prin urmare, trafic gratuit nelimitat de internet în țară și în străinătate, timp de 2 sau 3 luni (bogățieeee!), în funcție de tipul de contract, la achiziționarea sau reînnoirea abonamentelor Super Red, Red și Smart, precum și beneficii duble de date, voce și SMS în roaming. Dar destul, că vă înnebunesc de cap, și vorba lungă… sărăcia omului, pentru mai multe detalii intrați aici: https://www.vodafone.ro/byebyewifi

Niște trafic nelimitat n-a stricat nimănui niciodată, dar nu uitați, mai admirați și peisajul, bine? ;)

3 comentarii:

 1. Un lucru bun ca avem internet aproape peste tot in ziua de azi.
  Dar vacatele nu mai sunt cum erau in trecut. Majoritate oamenilor in loc sa se bucure de vacanta ,cauta sa posteze pe Facebook tot ce fac ei pe acolo, si asteapta in aceeasi vacanta cu smatfonul in mana sa vada cate Like au primit. Asa li se cam injumatateste vacanta.
  Eu unul prefer sa inchid telefonul in vacanta ,sa nu fiu contactat de nimeni.
  Sa ma bucur de vacantele care sunt destul de rare si scurte.

  • Si mie imi place sa ma deconectez cand sunt in vacanta. Uneori chiar ma bucur cand constat ca n-am semnal sau internet.
   Dar din cand in cand nu am de ales si trebuie sa intru ca sa pot verifica prognoza, pentru ca mai ales in vacantele montane, cam depinzi de vreme, si nu iti permiti sa nu consulti prognoza. Asa ca netul e cam musai in aceste conditii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *