[P] Inspirel.ro – idei de cadouri inspirate pentru cei dragi

De mult timp voiam să vă spun despre o idee a mea legată de cumpărarea sau primirea cadourilor, dar fiindcă e un pic offtopic, am tot amânat. Dar iată cum uneori lucrurile se aranjează de la sine. Raluca, master mind-ul din spatele magazinului online de cadouri Inspirel.ro, mi-a oferit ocazia să fac asta până la urma.

Ce problemă aveam/am:

Întotdeauna mi-a plăcut să fac celor dragi cadouri (deşi, recunosc, cel mai şi cel mai tare îmi place să mi le fac mie :)) şi, pentru că sunt un om foarte practic de fel, evit să cumpăr chestii inutile, din simplul motiv că nici mie nu îmi place să le primesc. Plus că urăsc risipa, nu numai a mea, ci şi a altora.

Aşa că uneori… găsirea unui cadou inspirat pentru cei dragi, de Crăciun sau de ziua lor, îmi da de multe ori bătăi de cap.

Soluţia cu care am venit:

Ca să elimin totuşi măcar bătaia de cap a prietenilor mei, într-o zi mi s-a aprins un beculeţ imaginar deasupra capului şi mi-a venit următoarea idee: ce-ar fi să îmi fac un board pe pinterest în care să adun diverse lucruri de care am nevoie, dar nu neapărat urgent, din care prietenii mei să poată alege atunci când vor să îmi facă un cadou. Simplu, nu?

Pentru mine, problema a fost aproape 100% rezolvată. Majoritatea prietenilor mei au ales din lista mea atunci când mi-au făcut cadouri, şi în felul ăsta am împuşcat doi iepuri: le-am uşurat şi lor treaba şi eu m-am ales cu ceva ce  mi doream sau aveam nevoie. Perfect!

Mai greu a fost însă să îmi conving prietenii să îşi facă şi ei un board similar pe pinterest, din care să aleg şi eu la rândul meu atunci când vreau să le fac un cadou.

Dar deh… dacă vă place ideea mea, poate voi veţi avea ceva mai mult succes în a vă convinge prietenii să vă ajutaţi reciproc :)

O să ziceţi, bine, bine, şi totuşi dacă nu îi conving, ce fac? Păi… nu aveţi încotro şi va trebui să alegeţi ceva de capul vostru. Aici poate interveni o mică durere la nivelul cutiei craniene, pentru că de multe ori nu avem inspiraţie de nicio culoare sau, în cel mai rău caz, nu cunoaştem foarte bine persoana căreia trebuie să îi oferim un cadou, şi deci nu avem nici cea mai vagă idee ce i-ar plăcea.

Şi pentru că eu prefer să salvez timp şi să evit aglomeraţia din magazine, vă recomand să răsfoiţi magazinele online. Astăzi îmi face plăcere să vă zic despre un magazin online de cadouri destul de nou, Inspirel.ro, care ne ajută fix atunci când nu avem inspiraţie.

O să vă dau câteva idei de cadouri pe care le-am găsit pe Inspirel, care mie mi-au făcut imediat cu ochiul. Şi pentru că suntem cu toţii pe aici pasionaţii de călătorii, o să încep cu acele produse numai bune pentru cei ca noi, pe care le-am găsit de îndată ce am început să răsfoiesc site-ul.

Primul şi primul lucru care mi-a atras atenţia a fost această hartă răzuibilă. Mi se pare „accesoriul” perfect pentru un călător înrăit. Aveţi treabă cu ea de fiecare dată când vă întoarceţi dintr-o călătorie şi apoi o puteţi admira în voie. Fiţi corecţi însă! Nu răzuiţi o întreagă ţară dacă aţi vizitat doar un oraş sau o zonă din ea! ;)

Apoi Inspirel mi-a citit gândurile şi mi-a sugerat şi acest hamac. Când eram mică m-am îndrăgostit iremediabil de hamace, însă fiindcă nu am locuit niciodată la casă, nu mi-am cumpărat unul. Dar un hamac poate fi folosit foarte bine şi la ieşirile în natură, când vrem să lenevim în camping cu o carte bună de citit sau, de ce nu, să tragem un pui de somn :P Eu deja mi l-am trecut în lista de pinterest :P

Special pentru munţomani am găsit acest panou de plută cu piuneze în formă de brăduţi. Numai bun pentru memo-uri sau poze pe care vrem să le avem la îndemână.

Tot la capitolul cadouri pentru pasionaţii de călătorii sunt şi pernele de gât. Foarte utile aş putea spune, mai ales pentru cei cu probleme în zona cervicală sau pentru drumuri/zboruri lungi. Una este cu dispozitiv de mesaj incorporat, cealaltă are un design foarte drăguţ, cu vize aplicate pe ea.

Ce mi-a plăcut însă cel mai şi cel mai tare la Inspirel a fost doza de inedit. Pe lângă multe cadouri foarte deosebite din zona ceaiurilor sau de exemplu a ceasurilor de perete, am dat peste nişte lucruşoare complet neaşteptate.

Cum răsfoiam eu aşa site-ul, din click în click ajung la o chestie care mi-a părut cel puţin ciudată la prima vedere. Produsul se numea “resuscitare”, iar la poză era o rochie. Bineînţeles că am fost foarte curioasă să văd despre ce poate fi vorba, aşa că am dat click. Ce însemna resuscitarea? Însemna un serviciu de recondiţionare a unei hăinuţe care fie a suferit un accident (de exemplu ţi-ai “murdărit” bluza cu o găurică), fie vrei să o împrospătezi cu un design nou. Câteva exemple cu ce se poate face se găsesc pe site.

Vă invit să răsfoiţi şi voi un pic site-ul şi să îmi lăsaţi mie un comentariu sau direct pe Inspirel, pentru că feedbackul este întotdeauna binevenit! :) Veţi vedea că site-ul este foarte aerisit şi bine organizat, aşa că în partea de sus veţi vedea că puteţi alege între “cadouri pentru el”, “cadouri pentru ea” sau “cadouri pentru casă & afară”. Iar dacă după ce aţi răsfoit categoria dorită şi nu aţi găsit ceva care să vă placă, mai aveţi o opţiune: cadourile personalizate. Îi trimiteţi un mesaj lui Inspirel cu câteva detalii şi veţi primi în schimb 3 idei de cadouri din care veţi putea alege.

Cam asta a fost cu cadourile. Sper să vă fie util ce v-am povestit! :) Spor la găsit cadouri frumoase!

9 comentarii:

  1. Ce idee tare a ta…si a celor de la Inspirel :). Chiar saptamana trecuta a fost ziua unei prietene si am vazut o chestie care m-a lasat ”paf”…sotul ei a trimis amicilor (pe rand) o lista in excel cu chestiile pe care ea le-ar vrea (mai mult sau mai putin in jurul aceluias pret) ..foarte are idea, mai ales pentru cine nu e prea tehnologic :). Dar tu ii bati pe toti ;)

  2. Foarte interesante aceste idei de cadouri. Si mie imi place sa ofer cadouri personalizate celor dragi, pentru ca sunt de parere ca un cadou, pe langa faptul ca trebuie sa fie util, ar trebui sa fie si o amintire care ramane in timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *