Live from Tatra

Si poate si din Retezat..? Nu ştiu. Cum o vrea Dumnezeu. Şi semnalul.

Am plecat. Mi-am încărcat iar juma de casă în maşină (hoţii degeaba vin, că nu mai au ce fura :)))) şi am plecat spre munţi. Cu cort, cu saltea, cu căţel, cu purcel (bine, fără căţel, că n-am, dar aş vrea. purcel not so much), cu toate cele burduşite prin portbagaje (că e mai multe) şi cu inima cât un purice. Plec de parcă mă duc să dau examen.

Dar vă zic sincer, pentru niciun examen n-am învăţat atâta de mult şi cu aşa spor şi determinare cât pentru tura asta în Retezat şi Tatra. Am tone de schiţe, harţi, bileţele, articole din ziare slovace, ţiple de plastic şi scheme pe care le-am studiat până mi-a ieşit pe nas. Am umblat pe forumuri în limba slovacă, am citit jurnale până şi în spaniolă, şi am înroşit google translate-ul de ceva vreme încoace, că nu pricep nicio iotă din limba asta slovacă. Dar l-am înroşit până când am învăţat pe de rost cum se zice la toţi termenii montani care ţin de teren. Sunt doxă :P  Am învăţat până când am început să visez traseele. Fără niciun mişto. La niciun examen n-am păţit să visez subiecte sau cursuri învăţate :)))

Dar când îţi doreşti ceva cu adevărat, toate pregătirile şi antrenamentele nu se simt ca acele zile oribile dinainte de un examen în care îţi vine să arunci toate cursurile sau să mori cu ele de gât. Se simt altfel. Şi nu ştiu să explic momentan acest altfel pentru că sunt “high”.

Poate oi vedea lucrurile un pic mai limpede după ce mă întorc, spre eu, cu veşti bune, pe care abia aştept să vi le povestesc.

Nu o să vă detaliez planul, pentru că nu vreau să „jinks it”, însă pot să vă spun că vor fi 3 zile în Retezat, unde intenţionez să-mi dau nişte restanţe din 2010 + încă o serie de trasee frumoase foc, şi încă vreo 6 zile în Slovacia, în care vom cotrobăi atât prin Tatra cât şi prin Slovensky Raj (Slovak Paradise), deci practic vom umbla numai prin Carpaţi. Este, cumva, cadoul meu de ziua mea, care sper să mă prindă pe munte anul ăsta, dar asta depinde şi de vreme.

Prognoza pentru Retezat (prima oprire din program) se anunţă deja superbă, aşadar ştiţi deja rugămintea mea, tineţi-mi vă rog pumnii să rămână aşa, şi apoi să se perpetueze şi pentru Tatra, pentru că am mare nevoie. Şi nu numai pentru vreme am nevoie de susţinerea voastră, cât şi pentru succesul turelor noastre, pentru că de data asta cruciale nu sunt doar condiţiile meteo.

Aşadar vă invit, ca de obicei, să mă urmăriţi pe facebook şi/sau pe Instagram, unde voi posta fotografii ori de câte ori voi avea posibilitatea (adică timp, dar mai ales semnal). Să ne „auzim” cu bine la întoarcere!

Vrei să fii primul care află când postez un articol nou pe blog?

Alexandra

Salut! Dacă e prima dată când intri pe blogul meu, îți urez bun venit! :) Scriu aici din 2009, despre marile mele pasiuni: muntele și călătoriile. Mai multe despre mine poți citi aici. Multumesc pentru vizită! Te mai aștept! :)


7 comentarii:

  1. Iti tinem pumnii…pentru vreme…pentru ca ziua ta sa te prinda pe munte…si pentru ca tot ce iti doresti sa se indeplineasca…abia astept sa citesc povestile de la inotarcere…Bafta!…daca tot e “ca la examen” :)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *