Live from Greece (?!)

Aşa deci şi prin urmare, munţomanii au plecat la mare :) Aşa cum probabil aţi aflat deja dacă mă urmăriţi pe facebook. Vă scriu acum dintr-un hotel din Bulgaria, relativ aproape de graniţa cu Grecia, unde am plătit doar 20 de euro pentru o camera imensă, care dacă era o idee mai mare cred că întrecea suprafaţa apartamentului meu de acasă, unde patul are 2 metri lăţime şi netul merge brici. Afacere aş zice :)

Iar mâine ajungem în Grecia, pentru prima dată. Probabil vă întrebaţi de ce Doamne iartă-mă am pus o poză cu munte dacă mergem la mare. Da, mergem la mare, e drept, dar mai întâi, ca nişte munţomani care se respectă, imediat după ce ajungem în Grecia nu oprim la mal, ci la poalele muntelui Olimp. Acolo descălecăm, ne punem bocancii în picioare, iar luni, dacă ne permit zeii, vom urca pe vârful lor, la 2917 metri, unde vom flutura steagul românesc. Pentru că deh… altfel n-am simţi că merităm cele 5 zile de lenevire pe plajă care urmează :) Tre să muncim un pic pentru ele :)

Deocamdată prognoza meteo pentru ziua de vârf arată super, aşa că o să vă rog şi pe voi să ţineţi pumnii alături de mine să nu se schimbe, ca luni seara să pot să vă dau o veste buna! :) Abia aştept să scot pe vârf tricolorul din rucsac şi să vă „trimit” poza de pe vârf.

Şi apoi, cu bucuria infiltrată în suflet la momentul celor 2917 metri, vom coborî la 0 metri altitudine şi o vom savura pe deplin preţ de 5 zile, bucăţică cu bucăţică. 5 zile în care nu vom face nimic, pentru că sincer, nu-mi aduc aminte ultima oară când am avut o vacanţă în adevăratul sens al cuvântului şi am mare nevoie să-mi recapăt şi să-mi refac zen-ul, karma, mojo-ul, cum vreţi voi să-i ziceţi.

E uimitor cum două lumi atât de îndepărtate şi de diferite, marea şi muntele, mă pot aduce într-o stare de zen fără limite, dar ăsta e adevărul. Şi de asta am nevoie.

În ultimii ani am tot alergat, mi-am dorit din suflet să văd cât mai multe de la noi din ţară, din Europa, să cunosc. Şi nu regret absolut nimic şi niciun moment, însă… am cam obosit.

Anul trecut în luna de miere, după ce am concluzionat obosiţi că după nuntă ar fi fost ideal să stăm într-un singur loc măcar 1 săptămână (şi abia apoi să o fi luat pe coclauri), i-am promis lui Cristi că anul ăsta îl duc în Grecia. Şi a venit momentul să mă ţin de cuvânt :) Dar abia acum îmi dau seama că de fapt, s-ar putea ca eu să fiu cea care are mai multă nevoie de zilele astea de stat degeaba. Sau măcar în egală măsură.

Aşa că, după Olimp, tot ce vreau să fac în cele 5 zile la mare este:

 • Să mă bălăcesc
 • Să citesc pe plajă
 • Să dorm la prânz doar pentru că pot şi nu am altceva de făcut
 • Să petrec quality time în 2
 • Să ascult muzică pe plajă (doar un pic, când simt că intru în sevraj fără, în rest voi asculta marea, stelele şi liniştea)
 • Să bag capul sub apă şi să mă uit prin ochelarii de snorky la peşti
 • Să fac baie la apus şi apoi să privesc stelele
 • Să nu mă uit la ceas

…practic… să fac numai ce am chef şi când am chef, fără să “trebuiască” să fac ceva anume la o oră anume.

De aceea postările mele în perioada asta vor fi şi nu vor fi. Da, cu siguranţă voi posta ceva poze pe instagram şi pe facebook, însă n-aş putea să vă spun în ce cantitate şi când anume. Cel mai sigur, când voi avea chef :)

Voi trimite semne de viaţă, asta e clar, mai ales după ce (Doamne ajută!) vom ajunge pe vârf, ca să ştie lumea că suntem bine, aşa că dacă sunteţi curioşi, mă puteți urmări pe facebook şi/sau pe contul meu de Instagram.

Acum mă duc să mă culc, mâine ne trezim devreme şi mai avem câteva ore de condus până la poalele muntelui Olimp. V-am ţucat! Nu uitaţi de pumnii ăia! ;)

8 comentarii:

 1. Va tin pumnii. Ne este si noua un dor de Grecia… Noi n-am mai calatorit de ceva vreme ca am fost cam ocupati, avem un puisor de fetita de 1 an :). De aceea am cam lasat si blogul balta. Dar in sept mergem in 3 sa petrecem quality time :)))

 2. Sa aveti parte de vreme buna si o vacanta dupa placul vostru!Si astept cu nerabdare poze si inpresii despre calatorie!Apropo, in Bulgaria drumul a fost in regula?Chiar am nevoie de un raspuns incurajator!

 3. :) Multumesc mult tuturor!

  Nicol, da, de ce sa nu fie in regula drumul prin Bulgaria? Eu am mai facut partial drumul asta si acum 2 ani, la fel de in regula si atunci :) Din ce punct de vedere ma intrebi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *