Live from Istanbul

O să ziceţi că n-am stare, dar mâine iar plec. În ultimele 3 săptămâni am făcut şi am desfăcut atâtea bagaje de nici nu mai ştiu unde mi-e casa/masa şi pe ce fus orar ar trebui să fiu, iar nopţile petrecute acasă le pot număra pe degetele de la o mână. Dar da, mâine iar plec. Şi de data asta a trebuit să îmi fac paşaport pentru asta (în care arăt ca o poliţistă. O poliţistă fantomă, desigur, căci pozele sunt alb negru la paşapoartele electronice, în caz că nu ştiaţi).

Titlul evident m-a dat de gol (nu ştiu cine oare l-o fi pus aşa), plec la Istanbul. Pentru prima dată. Mi se pare absolut hilar că pentru o biată aruncătură de băţ a trebuit să îmi fac paşaport, dar deh, merg în Asia domle! :))) O altă premieră, desigur.

Nu eram eu aşa ahtiată să păşesc cât mai repede pe pământ asiatic, şi nici Istanbulul nu simţeam că mă chema cu maximă ardoare, dar se pare uneori surprizele plăcute vin fără să te rogi de ele cu anii, şi eu, desigur, le primesc cu braţele deschise.

De data asta surpriza a venit din partea Eximtur, şi mâine, alături de câţiva oameni dragi, adică Ioana, colega mea de la Viajoa.ro (aka Exploratorul urban!!!), Ioana Budeanu & Vlad Semen şi Alex Filip, voi porni într-un mic city-break în Istanbul. Noi suntem pregătiţi, sperăm că şi Istanbulul e pregătit să fie luat cu asalt de atâţia bloggeri. Şi să fie pozat. Mult.

Acuma, faza cea mai haioasă este că…. eu habar nu am nimic despre Istanbul. Da nimic. Zero barat. Acum vreo lună mi-am dat seama clar că nu voi avea timp să fac cine ştie ce research şi să mă duc cu temele făcute, dar cu cât m-am apropiat mai mult de ziua Z, am realizat încet încet că nu voi avea timp să fac NICIUN research, şi că mă voi duce să casc gura. Aşa că a devenit un mic experiment.

Voi pleca deci fără nicio idee, nici măcar vagă, despre Istanbul, fără nici măcar să mă uit pe hartă (bine, să nu exagerăm, ştiu unde e, mă refer că nu voi da zoom să văd în detaliu oraşul) – ceea ce realizez în timp ce scriu aceste rânduri că îmi va fi destul de greu, pentru că hărţile sunt slăbiciunea mea (nu cred că trece zi fără să deschid una sau măcar google maps) şi deja mă mănâncă degetele, însă cum ziceam, voi face acest experiment. Să vedem ce iese zic, nu? N-am mai plecat niciodată chiar în halul ăsta de „clueless”, dar să vedem… ce-o să se întâmple?

Sincer, preconizez că o să-mi placă. Măcar experimentul dacă nu oraşul. Deşi nu cred eu că un oraş aşa de iubit n-o să-mi placă mie. Măcar aşa… un pic. În orice caz, plec cu 0 aşteptări, aşa că nu am cum să fiu dezamăgită, asta e clar.

În mod evident, după cum aţi văzut, nu plec chiar de una singură, ci cu oameni care au mai fost (Ioana de fapt este chiar o expertă) şi probabil de asta mi-am şi permis să mă las pe o ureche chiar în halul ăsta. Dacă mergeam singură clar buchiseam eu măcar un pic „problema” :)

Aşa, bun, dar hai că m-am lungit o grămadă şi am uitat ce voiam să spun de fapt. Ah, da. Deci ca şi atunci când am fost la Londra, nu voi posta live pe blog (nici n-aş avea cum, pentru că pentru 4 zile nici nu-mi mai iau laptopul), în schimb însă voi posta în fiecare zi atât pe facebook,cât şi pe contul meu de Instagram.

Acum vă rog să mă scuzaţi, mă duc să îmi fac şi eu măcar o dată în viaţă bagajul NU cu 2 ore înainte de culcare, nu de alta dar vineri trebuie să mă trezesc pe la ora 3 :((((( De fapt nici nu ştiu dacă să mă mai culc diseară… Suferă baba la… călătoreală :))

17 comentarii:

  1. Drum bun și experiență frumoasă la turci… n-am fost, cred că în princiupui pentru că îmi trebuie pasaport, ca nici eu n-am :D

  2. Si eu cred ca iti va placea, desi l-am vazut doar prin ochii altora (am o prietena care e innebunita dupa Istanbul si Turcia (nu , nu are legatura cu plajele din Turcia :)).

    Vacanta placuta!

  3. ” Prin foc, prin spăgi, prin glonţi, prin fum, Prin mii de baionete, Urcăm, luptăm… iată-ne-acum Sus, sus, la parapete. “Allah! Allah!” turcii răcnesc, Sărind pe noi o sută. Noi punem steagul românesc Pe crâncena redută.”

  4. Pingback: Sfaturi utile pentru Istanbul - Turistu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *