Live from London

Aşa cum aţi ghicit deja ieri pe facebook, sâmbătă am zburat spre Londra, cu susţinerea Paravion.ro, care au fost drăguţi şi m-au ajutat cu biletele de avion spre Londra. Ce fac aici? Păi ce să fac… ÎNCERC să am o vacanţă :)

Am constatat cu stupoare că, practic, de când m-am întors anul trecut din luna de miere n-am mai avut nicio vacanţă propriu-zisă, în care să mă detaşez şi eu de tot ce se petrece în Bucureşti, de toate gândurile şi grijile, şi să mă relaxez un pic. Da, am mai fost pe munte, am mai avut câteva zile tihnite de Crăciun, dar nu e acelaşi lucru. Voiam o vacanţă. So, here I have it! :) Sper să îmi şi iasă. Cum ziceam, ÎNCERC să am o vacanţă :)

Cu asta mă şi scuz de fapt pentru că nu voi posta pe blog ”live from London” :)))) În schimb însă voi posta în fiecare zi atât pe facebook, cât şi pe contul meu de Instagram, pe care vă invit să le urmăriţi săptămâna aceasta, pentru că deja am început să „transmit” :)

Până când ajung să încep jurnalele londoneze, vă zic pe scurt câteva gânduri random şi amestecate, primele impresii la cald pe care mi le-am notat sâmbătă seara după jumătate de zi în Londra:

 • Londonezii sunt nebuni. Cum dă un pic soarele, cum ies pe stradă dezbrăcaţi. Sâmbătă a fost superbă vremea, cu un cer albastru clar, fără niciun nor, însă abia dacă erau vreo 10-12 grade. Plus că bătea vântul, drept urmare simţeai vreo 5. Eu eram toată înfofolită şi tot muream de frig iar ei erau în tricouri, pantaloni 3 sferturi şi (ATENŢIE!!) unii aveau în picioare SANDALE!!! Oameni nebuni, vă zic!
 • Sunt absolut extaziată de cum arată Londra în afara zonei centrale. Da, exact, centrul nici măcar nu prea mi-a plăcut ca să spun sincer, mai ales că fiind sâmbătă aşa frumos afară, cred că absolut toată lumea ieşise pe străzi şi nu mai era nimeni în casă. Atâta aglomeraţie nu cred că am văzut în viaţa mea. Puhoaie de oameni pe străzi, pe poduri, pe South Bank nu mai zic, o învălmăşeală completă de m-a înnebunit de cap. În schimb, pe drumul din cartierul în care stăm noi şi până în centru am zis că nu-i adevărat cât de frumos e. Deci, să vă explic:
 • Dacă credeaţi cumva că nu există decât o singură culoare de cărămidă pe lumea asta (adică… aia cărămizie :))) vă înşelaţi amarnic. Aici, totul este din cărămidă!!! Casele, anexele, blocurile, podurile, gările, platformele peroanelor de tren, TOTUL este din cărămidă. Desigur, uneori e vorba doar de o placare a faţadelor cu cărămidă, but still! Şi da, nu chiar TOTUL e din cărămidă, dar 90% sigur e :)))
 • Aşa, deci vă ziceam de culori. Sunt cred că peste 100 de nuanţe, nu exagerez. Dacă nu şi mai multe. Există cărămida de culoare tradiţională, cărămidă roşiatică, cărămidă galbenă, cărămidă MARO, ba chiar şi o nuanţă care se apropie de negru! Hell, la ăştia până şi acoperişurile par făcute din cărămidă (dacă nu chiar sunt unele).
 • Arhitectura asta genială este în mare parte Victoriană şi Georgiană, pe alocuri cu influenţe Queen Anne, din stilul Tudor şi neoclasic, dar se observă clar că s-a păstrat cărămida ca element de construcţie sau de placare a faţadei chiar şi la clădirile care în mod evident au fost construite după secolul 19, probabil pentru a păstra uniformitate arhitecturală într-o proporţie cât mai mare. So… Im like wow! Hai că v-am înnebunit de cap cu construcţiile mele. Ce sa fac, defect de inginer. Concluzia? I love it, I love it, I love it! Sunt „extatic”, cum ar spune englezul! :)

În rest..

 • Mă cam enervează prizele ăstora
 • Autobuzele roşii supraetajate sunt super, păcat că au geamurile murdare…
 • E frig. V-am zis că e frig? Aş fi omorât ieri şi alaltăieri pentru o pereche de mănuşi. Azi cred că îmi cumpăr unele.
 • Fish and chips is a bit overrated. Sau încă n-am mâncat eu de unde trebuie.
 • Sâmbătă la ora 8 am găsit supermarketul din cartier închis, aşa că am intrat într-un minimarket polonez. UNUL din minimarketurile poloneze, pentru că aici în zona unde stăm noi, sunt bine înrădăcinate nişte comunităţi de evrei, polonezi, şi încă ceva dar nu mai ţin minte, şi sunt o mulţime de magazine în care nu pricepi nimic din ce scrie pe produse. Noroc că unele au poze :))) Am ales aşadar nişte chestii cu care efectiv n-aveam cum să dăm greş, şi am mâncat până acum doar produse din Polonia la micul dejun. Almette polonez, nişte cârnăciori polonezi, PÂINE poloneză (cu mac şi nişte seminţe de dumnezeu ştie ce), ba chiar şi apa era din Polonia, zău! :))

Mno, cam atât. Cred. Acu vă rog să mă scuzaţi dar mă duc să mă îmbrac cu jumate de geamantan ca să pot să ies din casă, nu de alta dar azi poate nu mai congelez chiar toată.

Nu uitaţi, voi transmite live pe facebook şi pe contul meu de Instagram :) V-am ţucat! Fug să rup în două străzile din Londra! :)

12 comentarii:

 1. Buna Alexandra,
  Sunt suuuperbe postarile despre Londra!! Multumim pentru detalii si poze!!!
  As avea o curiozitate legata de bilet (eu n-am calatorit in afara pana acum): cat a costat p-zis biletul tau si ce alte costuri ai mai avut? cat a fost de achitat la final?
  In Londra, unde te-ai cazat sau unde se poate sta un w-end sau o saptamana avand un buget mediu, sa zic? (orientativ, daca poti recomanda un hotel ok sau alte locuri)?
  Merci!!;)

 2. Buna Deea! Multumesc frumos!

  Biletul meu de avion a fost asigurat de Paravion, si in orice caz, preturile difera f mult de perioada in care vrei sa mergi, de cat de devreme il cumperi si asa mai departe…

  Pentru Londra, cu plecare din Bucuresti, in principiu poti gasi bilete de avion de le 100 de euro de persoana in sus..

  Voi scrie la final un articol legat de costuri. In principiu transportul in Londra e cel ce a costat cel mai mult, apoi London Passul de 3 zile – 100 lire, la care se adauga mancarea si alte chestiute. Noi am cheltuit in jur de 600 de lire / 2 persoane / 9 zile, fara a include biletul de avion si cazarea.

  Nu am stat la hotel, ci la o prietena.

  In principiu o vacanta la Londra este scumpa, dar daca prinzi niste dealuri bune la biletul de avion si la cazare, poti sa o faci sa iasa decenta ca pret.

 3. Multumesc pentru raspuns. Acum imi pot face o idee despre ce presupune o deplasare acolo. Ar fi foarte fain daca ai scrie un articol legat de costuri, cu siguranta sunt si alti cititori ai blogului interesati si de acest aspect.
  Multumesc inca o data!
  O seara frumoasa!

 4. Intotdeauna dau detalii despre costuri. In general la final, sau uneori le pun in fiecare articol. In cazul asta o sa scriu la final toate costurile.

  N-ai pentru ce! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *