Tabara de fotografie pentru bloggeri – making of and the end

Am ajuns acasă aseară şi am impresia că am plecat spre Austria ieri. Atâta de repede a trecut tabăra asta foto. Şi tare mişto a fost. Mă confrunt cu o mică depresie post-tabără şi post-Austria însă o să încerc să vă povestesc ce s-a mai petrecut, cu speranţa că o să-mi revin repede.

Au fost în total 4 zile pe drum (2 la dus, două la întors) şi 5 în tabăra de bază, în Niedernsill, mai exact la Hotel KehlbachwirtNiciodată nu m-am simţit mai bine într-un hotel. Proprietarul fiind român, precum şi 80% din personal, ne-am simţit ca acasă, am vorbit româneşte (nu numai între noi) şi am primit mai mult decât atenţia cuvenită.


În ultima seară am avut o surpriză de proporţii. A avut loc ultima jurizare, şi practic articolul meu anterior cu sporturile de iarnă a făcut parte din concurs. 

A trebuit să ne alegem fiecare un proiect personal din temele propuse pe care să îl prezentăm. Mie mi-a plăcut aşa de mult ziua petrecută sus pe munte (şoc, nu v-aţi fi aşteptat, nu?) deasupra staţiunii Zell am See, încât alegerea a fost firească. Cum am spus şi în articolul cu pricina, nu am schiat eu însămi, dar i-am surprins pe alţii făcând asta. 

După ce am vizualizat pe proiector toate articolele din concurs, juriul a ieşit un pic pentru deliberare şi la întoarcere am aflat cu surprindere că… am câştigaaaaaat. Am rămas cam mască to be honest, dar m-am bucurat foarte tare. Practic am un loc asigurat în următoarea tabără. Yeeey!

Am învăţat în astea 5 zile cât alţii într-un an probabil. Tocmai ce m-am uitat la un articol de-al meu de-acum un an şi mi-am pus mâinile în cap. Mi-e şi ruşine cu ce poze postam. Şi mi-e şi mai frică să mă uit la articolele de acum 2 ani, sau mai rău, 3 ani, că probabil mă apuc să le şterg dacă fac asta.

Bine, nu zic că acuma oi fi vreo expertă şi că pozele mele sunt wow… de să-ţi smulgi părul din cap când le vezi, dar pentru mine e o evoluţie mai mult decât evidentă, şi acum am un ochi mult mai bun pentru încadrare, şi ştiu măcar să fac câteva retuşuri de bun simţ în photoshop astfel încât să aduc imaginea cât mai aproape de realitate. Şi sper şi vreau să cred că mi-am atins cât de cât targetul personal pe care mi l-am fixat singură iniţial, şi anume de a face mai puţine fotografii, şi de a alege la sânge pozele. Bine, mai am mult de lucrat la capitolul ăsta, dar ştiu sigur că sunt pe drumul cel bun.

Acum, în încheiere, vă arăt şi câteva fotografii de “Making of”, că să vedeţi cam cât s-a muncit în tabără toată săptămâna trecută, şi cât patos a pus toată lumea în realizarea celor mai bune cadre.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a treia, este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Hotel KehlbachwirtDomeniile Vînju MareHotel Continental Forum OradeaOpel, Neola, Anagrama şi Falcon Electronics.

15 comentarii:

  1. Felicitari! Si spor in continuare! Intr-adevar au fost faine fotografiile tale, deci meritai!
    Nu le-am vazut pe ale celorlalti participanti, dar daca juriul asa a decis, asa este, sa nu-l contestam :))

  2. Faine poze!ce echilibistrica poti face uneori, ca sa iasa bine(Alissum locul 1 ).
    Imi puteti spune si mie cine e domnul in “yellow underwear”?pe Gaben si pe matale lipita gales de 1 copac v-am recunoscut; sa fie Cristian Sutu?
    Oricum nu tineti cont de ce am comentat pana acu’…
    AM URMARIT CU INTERES COMENTARIILE SI FOTOGRAFIILE TUTUROR PARTICIPANTILOR DIN TABARA DE SCHI din “imperiul austro-ungar”. SI MI-AU PLACUT. DANKE!

Leave a Reply

Your email address will not be published.