Pe unde am umblat in 2012

Uh, primul meu post pe 2013. Se impune un “La mulţi ani!“, zic. Nu? Sper să aveţi un an extraordinar de bun! Eu ce pot să spun, n-am avut un 2012 chiar rău :) Dar pot să spun că a fost anul care a trecut cel mai repede din viaţa mea. Sau cel puţin aşa mi s-a părut mie.

Şi din cauza asta, spre deosebire de anul trecut, când din mai până în septembrie am fost aproape weekend de weekend pe munte, anul ăsta am simţit un pic mai mult nevoia de a sta şi pe acasă. DUpă călătoria de 34 de zile prin Europa, urcatul în maşină nu mi se mai părea atât de atrăgător. Dar cui i s-ar fi părut după aşa o călătorie?

Şi dat fiind că a fost aşa lungă, iacă m-a prins ianuarie şi încă n-am terminat să vi-o povestesc, aşadar aproape jumătate din fotografiile de mai jos le veţi vedea probabil în premieră. Am pus poze şi din călătoriile pe care nu am apucat să le relatez, căci ce retrospectivă e aia care se termină în luna august? :) Să-i dăm drumul, deci!

1. Ianuarie a fost luna de odihnă, ca şi anii trecuţi. Ba chiar credeam că o voi menţine şi anul ăsta ca regulă, dar se pare că peste 1 săptămână fug spre Austria :)


2. Februarie a fost o lună cu vreme destul de ciudăţică, aşadar a venit ultimul weekend şi noi încă nu plecasem nicăieri. Şi cum asta e inacceptabil, am decis să ignorăm prognoza de ninsori şi să plecăm oricum. Şi bine am făcut. Ne-am jucat, ne-am plimbat şi deşi a fost vorba doar de Sinaia (cota 1400) şi Predeal (Trei Brazi – Poiana Secuilor) a fost un weekend pe cinste.

3. În martie am prins un weekend bun (prea bun!) şi am mers la Padina împreună cu prietenii Emil & Raluca şi Andreea & Andi. Lăsând la o parte un mic amănunt, a fost o tură super. Păcat că din cauza acelui mic amănunt am ajuns la urgenţe unde am stat câteva ore bune pe perfuzii.

Spre Padina

Tot în martie m-am mutat 2 săptămâni la Constanţa, cu munca, şi am avut ocazia zi de zi să descopăr ce înseamnă primăvara la mare, şi, spre încântarea mea, să intru în Cazinoul Constanţa. Deşi nu aveam cum nici în veci să mă încadrez în programul lor de vizitare 10-16, m-am dat peste cap şi m-am descurcat eu cumva să intru :P Nu, nu am intrat pe geam. Deşi ăsta era planul B.

 
4. Mutarea mea provizorie la Constanţa s-a prelungit un pic şi în aprilie, ceea ce n-a fost deloc rău. Atâta doar că într-o vineri seară am venit în Bucureşti de la Constanţa, sâmbătă am plecat la Moeciu, la întâlnirea cu bloggerii de travel organizată de Paravion, duminica m-am întors în Bucureşti, am dat şi o mini petrecere, iar luni dimineaţă am fugit înapoi la Constanţa, evident, cu noaptea în cap căci trebuia să ajung la o oră decentă acolo.
Dar nu mă plâng. La întâlnirea de la Moeciu a fost super fain, ba am şi călărit pentru prima dată, şi la întoarcere am ales iar să traversăm Culoarul Rucăr Bran, şi a fost, ca de obicei, o idee foarte bună.
5. De 1 mai a fost prima dată când am făcut şi noi “ceva”.  Şi fiind prima dată, am zis să fie şi ceva special, mai exact o tură cu avionul la Şirna.
Pe urmă am făcut ce-am făcut şi iar am plecat la Budapesta. Cristi la seminarul lui anual de MemoQ, eu hop după el :D M-am hotărât cu destul de puţin timp înainte, dar fiindcă am prins nişte bilete foarte ieftine la wizz, n-am mai stat pe gânduri.
Am revenit la Bastionul Pescarilor, unul dintre locurile mele preferate (şi a multor altora) din Budapesta
… am fost şi la bălăcit la băile Gellert şi la băile Szechenyi
… şi am urcat şi pe cel mai înalt deal din Budapesta :)
Deci practic mi-am dat toate restanţele pe care le aveam din 2010, aşa că am putut pleca liniştită acasă.
Luna mai fără munte nu se putea, aşa că am plecat în Piatra Craiului. Am ajuns prima dată la Cabana Garofiţa Pietrei Craiului, şi a fost prima tură în care am luat-o şi pe prietena mea dragă Adina, care s-a bucurat mult, chiar dacă am prins o vreme cam de kko. Ne-a prins pe traseu o ploaie de abia mai făceau faţă pelerinele (cine avea), dar măcar am văzut Marele Grohotiş şi Cerdacul Stanciului.
 
Cerdacul Stanciului, mic mic mic (de fapt e maaare, mare mare)
6. În iunie am plecat doar 2 weekenduri. Primul a fost de Rusalii, deci practic prelungit cu ziua de luni, în excursia pe care am organizat-p pe Viajoa.ro. A ieşit super, am ajuns iar la Cazanele Dunării, am văzut Cheile Nerei, Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului şi Cascadele Beuşniţa, deci tot ce aveam pe listă. Totuşi nu pot să zic că nu vreau să mă mai întorc.
Al doilea a fost în anuala tură la Vf. Omu, de data asta pornind tot din vest, dar din Moeciu. Am mers noi cam jumate de hartă, dar a meritat din plin!
7. Şi iaca a venit şi luna iulie, luna marii călătorii în Europa :D Aşa cum probabil aţi citit deja, traseul a fost unul nebun, de 34 de zile, care ne-a dus (nu numai) prin:
Alexandra Rosu
…sau la căscat gura în Cortina… :)
Alexandra Rosu
… şi înapoi în Italia.
Eh… şi de-aici… nu prea mai ştiţi :) Nu de alta dar n-am apucat să vă povestesc nimic. Dar nu vă faceţi griji, vin ele jurnalele, doar n-o să mă opresc fix acum? :)
8. Prima zi din luna august am petrecut-o în Slovenia, o ţară în care ajungeam pentru prima dată. Am asistat la o nuntă la 2500 de metri, şi am petrecut nişte momente minunate la clar de lună.
Alexandra Rosu

A doua zi am urcat şi ultima bucată de traseu spre cel mai înalt vârf din Slovenia, Triglav (2864 m), de unde panorama a fost realmente “mind blowing”. Dar vă povestesc mai multe în următorul articol.

Mai departe traseul ne-a mai purtat în continuare prin:

Brela: paradisul în care unde am stat 4 zile, după care am plecat în ultima vineri mai departe şi am mai făcut opriri în:
Şi cumva…. am ajuns şi unde n-aveam nici cea mai vagă intenţie să ajungem: Kosovo. Dar se pare că uneori maşina nu te duce întotdeauna doar pe unde vrei :) Tanti Ioana care trăia în GPS-ul nostru cred că mai bine se chema Andreea Marin, căci ne-a făcut “Surprize surprize”. Şi nu doar 1 dată.
Credeţi-mă că atunci când am văzut săgeata spre România, am zis “Mulţumesc Doamne!”
Home sweet home, pe la 11 noaptea. Acasă am ajuns pe la 3 dimineaţa..
9. N-au trecut nici 3 săptămâni de la întoarcere din eurotrip, că pe 1 septembrie deja eram pe Vf. Roşu, cel mai înalt vârf din Munţii Iezer-Păpuşa. Abia aştept să vă povestesc cum am dormit eu prima noapte la cort crezând că am lăsat aragazul aprins acasă :P şi (o tigaie pe el) şi cum s-a schimbat planul în consecinţă.
Şi nici că ne-am oprit aici. A urmat un weekend genial în care am făcut prima tură de speo în Peştera Polovragi, alături de trupa veselă pe care am strâns-o pe Viajoa. A fost a doua excursie Viajoa de pe anul 2012.
Alexandra Rosu
10. În octombrie trebuia să avem a treia excursie Viajoa, pentru care muncisem mult la planificare şi organizare, dar care din cauza vremii a picat. Ar fi fost genială tura prin crovurile din Mehedinți pe care o aveam în program, plus multe alte locuri deosebite, dar n-a fost să fie… Mi-a părut foarte rău, dar a trebuit să mă resemnez. Aşa că următorul weekend am mers în sfârşit în Cozia, în tura la care visam de anul trecut, dar pe care o planificasem pentru 2013. Nu m-am supărat deloc, din contră. Poza de mai jos e de la răsărit:
Răsărit în Cozia
11. În noiembrie am participat la Festivalul alpin de la Buşteni, unde am cunoscut oameni noi din CAR dar am şi revăzut oameni pe care îi ştiam de multă vreme. A fost cu adevărat minunat să văd Crucea de pe balconul Căminului Alpin.
12. În luna decembrie, după cum probabil deja ştiţi, am mers în tura tradiţională de 29 decembrie, pe platoul Bucegi. Am ales să mergem tot la Cruce, ca acum doi ani, deşi planul iniţial era altul. Dar mi se făcuse dor de Cruce, aşa că m-am răzgândit. Nu am regretat nicio secundă. Mai e ceva până când o să vă povestesc despre asta dar pot să vă spun că a fost extraordinar, şi nu numai faptul că am văzut ţâşnind două capre negre fix de la câţiva metri sub noi, chiar când filmam. O să vă pun filmarea ;)
Cam aşa am încheiat eu anul… A fost un an bun? Cu siguranţă! Bun, dar şi nebun! :) Nu e rost de comparaţii, sper doar ca 2013 să fie bun cu vremea, să mergem în turele pe care le avem pe listă, şi noi să fim sănătoşi, că restul se aranjează de la sine. Nu vă zic mult despre planuri, vă zic doar că implică ceva Anglia, ceva Slovacia, ceva Grecia şi… mai multe detalii… la timpul lor :) Multă bafta în noul an!

25 comentarii:

 1. Ați avut un an GROZAV! Vă doresc un 2013 la fel de bun și la fel de aglomerat în ture pe munte, țări vizitate și weekenduri in care sa nu stati acasă…
  La multi ani! ;)

 2. Sa nu aud ca ajungeti in Anglia fara sa ma includeti in planurile voastre! C-o fi numa pentru sfaturi, c-o fi sa ne si vedem, eu va stau la dispozitie cu mare drag!

 3. Hai frate… acum te-ai oprit? :)
  Sa stii ca cei ce iti urmaresc blogul stiu toate astea.
  Eu astept planurile. Si… poate mai organizati ceva bun-bun :)

 4. Vlad, la ce te referi ca “acum m-am oprit”? Adica vroiai sa stii mai multe detalii despre planurile de pe anul asta? :)

  Larisa, la multi ani si tie! Mersi frumos! Te pup!

  Ana Maria, mersi! Fix acum lucrez la articolul cu nunta! :)

 5. :) Got it!

  Pai.. ce pot sa iti zic eu mai mult momentan… hmmm…eventual ca tot ce organizez este bun-bun, doar nu credeai ca mergem in Grecia doar asa.. ca pensionarii la plaja? :)) Avem chestii very juicy in program, si nu doar in Grecia ;)

 6. La multi ani si la mai multe calatorii! Desi, daca ma gandesc, ia sa fiu mai cu motz si sa-ti dau o idee care sa creasca in calitate escapadele voastre: ar fi fain sa treceti de la calatorie la aventura. Mai corect spus ar fi: expeditie. Aici s-ar bifurca asa: 1. expeditie stiintifica – stiu eu un loc unde apar OZN-uri. Sau sa studiati comportamentul caprelor negre in timpul eclipselor de luna. 2. Expeditie geografica – de cartografiat livada cu meri a lui nea Pandele din Maracineni (bantuita de fantome, desigur, fiind la 3 pasi de cimitir).
  N-ar fi super? :)

 7. :) In primul rand la multi ani si tie si mersi frumos de urari!

  Cu expeditiile, chiar ca esti cu mot! :) Am eu niste idei deosebite pe viitor, dar nu chiar atat de sui :))) Sa vedem.. never say never, right? :)

 8. Desigur, am dat niste exemple asa, vorba militianului din “Cel mai iubit dintre pamanteni”: ca ‘sa ne radem’ :)
  Cat despre padurea cu OZN-uri, e reala si e in Romania. Doar ca acolo e de stat la panda si timpul nu prea e prietenul nostru.
  Fa rost de o sponsorizare de la Discovery si mai vorbim :)

 9. Un an plin, plin, plin, ce mai! 2013 are de depasit o staheta inalta :)

  M-am bucurat sa revad poze din Croatia si Muntenegru. Mi-au facut un dor de duca…

 10. :) 2012 va ramane mereu un an special, ar fi greu sa ma gandesc ca in fiecare an sa fac ceva “si mai si” :)

  Oricum, o sa imi urmaresc visurile in continuare :)
  Croatia si Muntenegru.. da… si mie mi s-a facut ceva dor cand am ales pozele pentru articol :)

 11. Marc, multumesc frumos! Succes cu blogul!

  Pepiciormare, ar fi dragut daca ai comenta cu numele tau, ca asa e cam ridicol sa iti adresez raspunsuri :) Oricum, mersi frumos, o sa incerc! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *