Bucegi: Spre Vf. Omu prin Saua Strunga – partea 1

Data: 16 iunie 2012

Traseu: Moeciu de sus – Valea Bângleasa – Şaua Strunga – Şaua Batrâna – Vârful Omu
Marcaje:+
Timp: 10 ore – mers mai mult decât lejer – a se citi cu pauze multe şi dese :)

Echipa: Adina, Sebi, Cristi & me

Telefon rezervări Cabana Omu: 0744 567290

Iată-ne încă o dată spre Vârfu Omu, aşa cum mi-am dorit, măcar o dată pe an. Ca şi anul trecut, şi anul ăsta am ales partea dinspre Bran, căci tare frumoasă mai e. Şi fiindcă vroiam să văd cât mai multe, am ales un traseu foarte lung, chit că nu aveam încă pe anul ăsta antrenamentul pentru aşa ceva. Şi am cam plătit pentru asta… Ce mă enervează că în fiecare an pe timp de iarnă îmi cam pierd din antrenament…

Dar să revenim. Dat fiind că am avut o vreme extraordinară, şi traseele au fost de o frumuseţe de neimaginat, am făcut o mulţiiiime de poze, şi a trebuit să fracţionez articolul, că altfel… se plictisea toată lumea de la atâtea poze…

Aşadar astăzi vă povestesc doar despre traseul:

 Moeciu de sus – Valea Bângăleasa – Şaua Strunga:  4 ore

Voi menţiona câteva chestii pe scurt, căci vorba aia… mă mărit peste 2 zile :))) şi timp nu prea e, şi nu de alta, dar înainte să plec vreau să fiu la zi. Am zis! :)

Să pornim. Dar înainte să pornim la picior, pornim cu maşina. De oriunde veniţi, e de mers până în Moeciu de Sus. Maşina se lasă unde se termină asfaltul :) Acolo e şi o barieră, loc de parcat berechet, în dreapta e şi un complex hotelier (parcă), nu aveţi cum să rataţi locul. Bariera era deschisă când am fost noi, şi cred că e mereu aşa. De altfel se mai poate înainte cu maşina pe Valea Bângăleasa, câci drumul e bun şi e loc de parcat şi mai încolo, dar noi am preferat să lăsăm maşina la barieră, unde încă era civilizaţie. Dar am văzut maşini lăsate şi mai încolo.

Valea Bângăleasa e superbă. Îmi plac la nebunie traseele care încep cu o mică plimbare prin pădure, pe la umbră, pe lîngă pârâu… Ce poţi să vrei mai mult?

În golul alpin ne aşteaptă o maaare surpriză!!!

Love is in the air :P

Poteca spre Şaua Strunga

Lipseşte galbenul :)

De la Piatra Craiului abia ne mai puteam feri privirea

Close up please, poate vedem vreo capră neagră din Crai :))

Privind spre Strungile Mari

– Parca acuma se vede şi mai frumos Craiul! Să mai fac o pozăăăăăă!

– Ştii că se vede la fel, nu?

Hopaaaa, oiţe!

2 secunde mai târziu… Zzzzzzzzz!!! Nap time!

Drumul spre Leaota prin Bucşa (cred)

Notice the lion face?

Atâta piatră n-am mai văzut decât în Piatra Craiului :) Ah, şi în Dolomiţi :)

M-a fascinat creasta asta! Tre s-o iau într-o zi la picior! :)

Soarele devenea din ce în ce mai puternic (era deja ora 13) dar nu mai conta… oriunde te uitai, totul era atât de frumos că uitai de orice neplăcere!

Ne apropiem de Şaua Strunga… cu paşi mici căci ne oprim la fiecare ca să pozăm :)

Şi iată că în sfârşit am am şi ajuns!

În Şaua Strunga am făcut o binemeritată pauză de masă şi odihnă. Cred că din jumate de oră cât vroiam să stăm, tot am stat vreo oră. Sau hai, 50 de minute :))

Parcă simt o privire că mă aţinteşte… Neeaaah, nu cred! :))))

Măgăruşi în Şaua Strunga

După odihna (vezi mai sus ce bine se relaxa Omul cu căţel la cap :)))) am dat să plecăm mai departe, spre Omu, prin Şaua Bătrâna. Dar ce să vezi, treci dacă ai pe unde….

6 comentarii:

  1. Chiar asteptam jurnalul asta al tau, ca mi-era tare dor sa (re)vad Bucegii vara, macar in poze! O sa ii vad cel mai probabil live din nou iarna:D!

    Pe Valea Bangaleasa n-am fost niciodata. Astept cu nerabdare continuarea, partea mai alipna a traseului :p!

  2. Ce fain…si eu duminica m-am saturat de piatra (inclusiv bolovani giganti) :))))…de data asta nu am mai tras nici o tranta..foarte fain…eu la Omu am ajuns numai de la Babe…dar e mult mai fain pe unde ai fost u :D.

  3. nu pot sa cred … tot pe 16.06 am trecut si noi la vf. Omu, unde am mancat cea mi buna fasole cu carnati (pe bune)…deci am fost la un pas sa ne revedem pe munte …

  4. Până în golul alpin sunt cam 3 ore jumate, cam aşa, nu mai ştiu exact, şi nu am pozele originale la mine ca să verific orele. Daca nu te duci foarte curând, mai intreaba-ma in august, pe mail :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.