Ti-ar placea sa participi la o Sezatoare?

Mie sigur da. Şi nu e vorba numai despre asta. Pana pe 30 mai, fiecare dintre voi are posibilitatea sa contribuie la dezvoltarea rurala din Romania, in doar cateva secunde . Puteti face asta intrand aici, si votand, cu un singur click, proiectul “Sezatoarea” (in partea dreapta a paginii), despre care va zic mai multe imediat.

Village Life este o asociatie de tineri care si-au propus sa contribuie la dezvoltarea rurala din Romania. Viziunea lor este un sat romanesc care sa-si valorifice natura, oamenii si traditia, intr-un mod armoniuos, echitabil si durabil.

Ultimul lor proiect, “Sezatoarea“, creaza o sursa de venit pentru familiile nevoiase de la sate care inca pastreaza aceasta veche si frumoasa traditie, prin promovarea lor catre grupuri de oraseni si turisti romani sau straini. Vizitatorii sunt invitati sa ia parte la experienta de neuitat a unei sezatori, iar familiile organizatoare se bucura de donatii, devenind in acelasi timp mandri de mostenirea lor culturala nepretuita.

Prima sezatoare organizată cu sprijinul Organizatiei VillageLife a avut loc in aprilie in Pietriceaua, județul Prahova, in gospodaria familiei Dilimot. Maria Dilimot, ea insasi pasionata de traditie, a construit in curtea casei sale, din putinul pe care familia il are, un muzeu de articole traditionale, unele vechi de peste 200 ani, adunate in timp de la rude, prieteni si vecini.

Aproximativ 20 de orășeni au răspuns entuziasmați invitației VillageLife de a-și petrece o zi in Pietriceaua, de a-și reaminti sau a practica pentru prima dată țesutul sau torsul si de a cunoaște tradițiile, bucătăria, cântecele și dansurile locului.

“Sezatoarea” este acum printre cei cinci finalisti pe Romania la Concursul Social Impact Award 2012. Proiectul cu cele mai multe voturi online va castiga un premiu financiar care, desi modest, ar ajuta echipa Village Life sa extinda conceptul si la alte zone. Daca vi se pare interesanta ideea lor, puteti contribui la dezvoltarea acestei frumoase idei, acordandu-le un vot la http://socialimpactaward.net/romania/community-voting/, pana pe 30 mai.

3 comentarii:

  1. Da.. am vazut si eu acuma.
    Dar linkul e bun, eu am votat apasand pe acelasi link… Deci probabil e ceva de la ei..
    Daca nu uiti, poate mai incerci maine… poate isi rezolva problema pana atunci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *