Culoarul Rucar-Bran, granita dintre Bucegi si Piatra Craiului

Despre weekendul la Moeciu cu Paravion am apucat să vă zic una alta, însă mi-au mai rămas câteva imagini prin calculator pe care m-am gândit să vi le arăt.

Vă ziceam atunci că cei de la Paravion ne-au făcut o frumoasă surpriză şi ne-au pregătit câteva activităţi în aer liber: echitaţie, paintball şi… mai era ceva dar nu mai ţin minte :P Cert e că s-a votat şi majoritatea a ales cu mult entuziasm echitaţie şi uite aşa ne-a prins noaptea pe cal :P Nu de alta dar ne apucasem să vorbim şi să vorbim, şi să vorbim, că uitasem să mai şi terminăm :P

Însă de ajuns am ajuns pe lumină, şi chiar dacă era cam urâtă vremea (ploua fix când eram noi pe drum sau înăuntru, dar cât am stat afară s-a abţinut) am admirat a nu ştiu câta oară peisajul deosebit din zona Râşnov – Cheile Râşnoanei.

Noi am mers la Centrul de echitaţie Diana, care este la câţiva km de la intrarea de pe drumul Predeal – Pârâul Rece – Râşnov pe drumul neasfaltat care duce spre Cheile Râşnoavei.

A trebuit să ne împărţim în două grupe, căci eram vreo 20 şi cai doar 10, aşa că prima dată am zis că stau să fac poze, şi “mă dau” în a doua.

Dar în timp ce făceam poze de zor (la horse butts :P) m-am răzgândit şi am furat o cască de la cineva care era mai temător, şi m-am înfiinţat să mă urc pe un căluţ.

Era pentru prima dată când “mă dădeam” cu calul, aşa că de când m-am suit şi până m-am dat jos m-am bucurat ca un copil mic şi am mângâiat frumos căluţul din când în când ca să ştie că e apreciat. De fapt apreciată, căci era o ea. Din păcate am uitat cum o chema, deşi m-am ţinut să ţiu minte, sau poate am doar un lapsus. Vă spun dacă îmi amintesc, că avea un nume frumos :P

Şi-acum să trecem la partea cu Rucăr-Bran, zona de care m-am îndrăgostit mai demult, dar de care m-am reîndrăgostit în 2010, şi de atunci de fiecare dată când trec pe acolo mă opresc să fac poze de pe şosea.

Sunt cel puţin două locuri în care puteţi opri pentru a poza Bucegii şi Piatra Craiului, aşa că nu le rataţi când treceţi data viitoare pe acolo!

Dar atenţie! Unul dintre ele este destul de evident, unde, într-o curbă, este ditamai locul de oprit maşinile, şi mereu este cineva deja acolo. Dar, cel din care puteţi prinde toată creasta Pietrei Craiului este foarte uşor de ratat, drept urmare că anul trecut l-am nimerit, şi culmea, eu conduceam, şi anul asta l-am ratat, şi mai eram şi în dreapta şi mă lăudam că n-are cum să se întâmple aşa ceva :P

Dar până la urmă m-am mulţumit şi cu câteva poze făcute chiar din maşină, din mers, că zic eu au ieşit bine, că vorba aia, nu poţi opri maşina în mijlocul drumului fix atunci când ţi se pare ţie că e cadrul perfect :P

Spre Iezer-Păpuşa

Spre Piatra Craiului

La un moment dat am avut chiar norocul să iasă un pic soarele, ceea ce nu speram sub nicio formă la câţi nori erau pe cer, aşa că am mai oprit într-un ultim loc, unde zărisem o mulţime de flori roz pe o pantă, şi am fugit repede să văd ce sunt.

Nu ştiu exact cum se cheamă florile de mai sus, cu aşa o frunză, dar nu mai conta. Am zburdat câteva minute rânjind printre floricele, le-am pozat de n-au mai ştiut ce-i cu ele, şi aşa am plecat spre casă îmbătată cu energie pozitivă pentru încă un drum până la Constanţa şi înapoi, dar mai ales pentru o săptămână de muncă :)

Data la care au fost făcute pozele: 22 aprilie 2012

(Nu uitaţi să vizualizaţi pozele dând click pe prima sau ultima dintre ele, şi apoi cu scroll, pentru a le vedea la o calitate mai bună şi la o dimensiune mult mai mare. Vă mulţumesc!)

7 comentarii:

  1. Si mie imi place tare mult zona Bran-Moeciu. Satele alea rasfirate pe maguri, Piatra Craiului intr-o parte si Bucegii in cealalta fac un peisaj superb! Mai ales cand e si ceva zapada pe creste ;)

  2. E scump un paravion din asta? Vrem preturi! Nu de alta, dar citesti atatea minunatii in blogul dumitale si te ia cu entuziasm pe la subtiori si apoi iti cade falca atunci cand afli pretul.
    In alta ordine de idei, imi plac pozele. Intotdeauna m-am intrebat: coada cailor e pentru alungat muste sau pentru a feri zonele intime de fotografi? :)

  3. A, nu, n-ai inteles. Paravion este o agentie de turism care a organizat in aprilie o intalnire cu bloggerii de turism din Romania, la care am participat si eu.

    Coada cailor este pentru alungarea mustelor dar si pentru ascunderea zonei intime ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.