Cum cumperi bilete CFR online cu reducere 25%. E mai ieftin să nu mai stai la coada în gară!

Mi se pare de-a dreptul fantastic să plec de acasă, să ajung la gară şi să mă urc direct în tren. Ca o divă! :))) şi mai fantastic mi se pare să am şi reducere 25% ca să fac asta. :P Ok, nu pot să spun că în ultimii ani am stat la cozi interminabile când am luat trenul (în 2004 mi-aduc aminte totuşi că am pierdut trenul din cauza unei cozi imense, chiar dacă am venit din timp la gară), dar când plecam de exemplu la munte cu noaptea în cap nu mi-ar fi stricat vreo 30 de minute de somn în plus. Stat la coada, nestat (deşi acum cu sărbatorile mai degrabă e de stat…), cert e că 25% reducere e ceva, mai ales în condiţiile în care cred că suntem cu toţii de acord că e cam scump CFR-ul ăsta..

Nu ştiu încă dacă o să plec acasă de Crăciun cu trenul sau cu maşina dar azi am fost curioasă să văd şi eu cum e cu biletele astea CFR online (câtă modernizare domle! pe vremea mea nu era aşa ceva!!) şi cât de uşor şi rapid e. Aşa că mi-am făcut cont şi am mers până la punctul în care trebuia să plătesc efectiv cu cardul, unde m-am oprit. Nu de alta dar chiar nu am de gand să plec nicăreri deocamdată :) Am făcut doar o probă, pentru voi, cu tot cu screen shot-uri, pe care vi le arăt mai jos.

Înainte de asta, ca să fie clar pentru toată lumea despre ce e vorba, trebuie să spun aşa:

– reducerea se aplică doar la plata cu un card Maestro sau Mastercard

– se pot cumpăra bilete cu cel târziu 24 de ore înainte de călătorie

– biletul este trimis pe email dar nu e nevoie să fie imprimat. Legitimarea se poate face doar pe baza cărţii de identitate şi a ID-ului biletului.

reducerea este valabilă până la 31 decembrie

Important!

Mersul trenurilor se schimbă duminica aceasta, pe 11 decembrie, drept pentru care:

– nu se pot cumpăra bilete online pentru zilele de 10 şi 11 decembrie

– pe 10 şi 11 decembrie sistemul online va fi întrerupt.

Eu ca să fac această probă nu puteam alege să cumpăr bilete decât pentru mâine, 9 decembrie, drept pentru care am ales un drum scurt, până la Ploiesti.

 

Pasul 1.

Intram pe site-ul www.cfrcalatori.ro şi apăsăm pe “Bilete CFR Online”

Pasul 2.

Trebuie să vă faceţi un cont (presupunând că nu aveţi deja). Pentru înregistrare ca utilizator nou, click aici

Pasul 3.
Completaţi cămpurile din formular, bifaţi că sunteţi deacord cu Termenii şi condiţiile (n-ar fi rău să le şi citiţi în prealabil) şi apăsaţi Confirmă.

Pasul 4.
Urmează următorul mesaj de confirmare a înregistrării ca nou utilizator, după care imediat veţi primi pe e-mail parola cu care vă puteţi loga.

Pasul 5.
După ce aveţi parola, reveniţi la pagina de la pasul 2 unde vă puteţi loga. Cum se sugerează şi în mail, puteţi intra la Modificare date pentru a schimba parola. Nu este însă un pas obligatoriu pentru a cumpăra bilete. O puteţi schimba şi mai târziu.

Completaţi câmpurile pentru ruta pe care doriţi să o faceţi. Nu uitaţi să scrieţi denumirea completă a staţiei, cum ar fi Bucureşti Nord sau Ploieşti Vest, nu doar Bucureşti respectiv Ploieşti. Pentru exemplu, am bifat “Dus-întors”.

Pasul 6.
Alegeţi trenul de plecare. După ce v-aţi hotărât cu ce tren plecaţi, ca să treceţi la alegerea trenului de întoarcere, apăsaţi pur şi simplu pe  linkul “Dacă doriţi să plecaţi cu acest tren, alege tren de întoarcere” corespunzător trenului de plecare dorit.

Pasul 7.
După ce alegeţi trenul de plecare, se deschide o fereastră cu trenurile de întoarcere disponibile. Alegeţi trenul de întoarcere.

Pasul 8. 
Alegeţi numărului de persoane. Introduceţi numărul în căsuţa de adulţi sau copii*** şi apăsaţi pe Preţ şi vi se va afişa preţul. Introduceţi codul de cifre şi litere din imagine şi apăsaţi pe continuă.

Pasul 9. 
Introduceţi numele persoanei / persoanelor pentru care cumpăraţi bilete şi apăsaţi pe Cumpără.

Pasul 10. 
Apare o fereastră cu detaliile comenzii. Totul ar trebui să fie ok şi puteţi apăsa pe Continuă.

Pasul 11.
Apare fereastra securizată de plată cu card. Alegeţi tipul de card cu care plătiţi, completaţi câmpurile necesare şi apăsaţi pe Autorizează.

Mai departe ar trebui să primiţi biletul pe mail. Nu trebuie decât să vă notaţi id-ul biletului şi să aveţi buletinul la voi.

Mie mi se pare mişto chestia, şi cu singură o profit de reducere dacă plec acasă cu trenul (deşi sper să nu). Mie mi-a luat 10 minute toată chestia asta, în condiţiile în care făceam şi print screen-uri deci în mod normal mai mult de 5 minute nu ar trebui să dureze să cumperi un bilet.

***În exemplu am ales să cumpăr un bilet dus întors iar la pasul la care trebuia să precizez numărul de persoane, nu existau decât căsuţe pentru adult şi copil. Doar când am făcut o altă încercare, şi anume ca să cumpăr un bilet doar dus, au apărut şi căsuţe pentru elevi sau studenţi. Nu am nici cea mai vaga idee de ce. Dacă eşti elev sau student nu îţi poţi cumpăra bilete dus întors online? Ceva e putred…

22 comentarii:

 1. Cu placere! Sa stii ca si mie imi place cu trenul cand merg la munte de exemplu. Cand termin tura pot sa dorm in drum spre casa sau macar sa stau relaxata, nu sa ma concentrez la volan in conditiile in care sunt obosita..

 2. …si mai putred faptul ca in casuta cu “SUMA DE PLATA” autorizata sa fie retrasa din cont ramane aceiasi valoare, indiferent daca alegi MasterCard/Maestro *(cu reducerea promotionala de 25%) sau Visa/VisaElectron… deci eu de unde sa stiu exact ce suma autorizez sa fie retrasa din cont?! *(oi vedea eu la urma, in extrasul de cont daca am avut sau nu “reducede”, nu-i asa?!)

 3. Da, si asta am observat! Cam aiurea. Da, tind sa cred ca vezi dupa aia in extrasul de cont, cel putin asa ar fi cazul, dar nu e ok… Probabil nu s-au mai sinchisit sa modifice sistemul pentru chestia asta…

 4. dupa ce faci plata apare suma efectiva platita. adica cea cu 25% reducere. mi-am luat eu bilete asa, dupa lupte seculare cu sistemul care mai mult se bloca decat mergea.

 5. Buna! Ca tot am ajuns la blogul tau, incerc o intrebare la tine, sau la cititorii tai. Ce inseamna “I-Fara rezervare” sau “I – Vagon clasa”? care e diferenta de fapt intre cele 2? Merci mult.

 6. Ce bine ar fi daca intervalul de timp intre cumpararea biletului si plecarea trenului s-ar reduce la 12-14 ore(nu 24 ore).

 7. O firma de ametiti ! Nu se poate online mai aproape de pornirea trenului, ca trebuie imprimata hirtia cu biletele online cumparate si aceea tre sa ajunga la controlorul din vagon. N-au smartphoane…

  La plata cu cardul selectiile le faci pe cfr.ro, dar daca continui esti transferat pe pagina securizata a unui operator de plati. Acolo daca scrie 100 RON si dai enter, atunci exact atit ai platit ! Nu se poate ca ulterior pe extras sa vezi ca ai platit de fapt 75 ! Ar fi culmea ! Asa poate sa fie si 175 !

  Poti avea “25%” reducere daca cumperi biletul “Tren Plus”. Acesta costa 100 ron si e bun 365 de zile. Dar si asa tariful de rezervare loc clasa si taxa aceea de pat o platesti separat. Mai pe scurt ai reducere 25% doar la personal… La restul reducerea e de aprox 14…17%.
  Dar ce sa te complici, ca daca cumperi biletul online, oricum ai
  5% reducere sau 10% daca-l iei cu 5 zile in avans…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *