De la 0 la 2544 m – Cap. 11: Vama Cucului

Data: 4-5 august 2010

Traseu: de la casuta la restaurant si inapoi, de la casuta la baie, etc.

Sursa de apă: la robinet

După ce am coborât de pe Negoiu, ne-am pus burţile la cale şi am făcut un duş, am consultat vremea pe următoarele zile. Se anunţa vreme cam rea pentru urmatoarele două zile, aşa că ne-am gândit că acum e momentul să ne luăm o pauză mai consistentă înainte de a porni în ultimul traseu, de 3 zile.

Aşa că 2 zile mari şi late nu am făcut nimic altceva decât să mâncăm, să dormim şi să lenevin în pat uitându-ne la House (parcă). Nu era nimic altceva ce aş fi vrut să fac în timp ce moţaiam în pat, cu uşa la cameră deschisă, în timp ce afară se auzea ploaia şi aducea înauntru acel miros plăcut de ploaie de la munte… În fine, când a început şi să tune şi să fulgere nu mai era aşa linişte dar… nu puteam decât să mă bucur că sunt la adăpost şi nu în cort sau mai rău, pe traseu.

Acu să vă povestesc una alta despre complexul Vama Cucului, care mie personal mi-a plăcut foarte mult.

Este format din 2 clădiri (din care doar una cred că e folosită pentru cazare) cu 29 locuri, 30 locuri în căsute, un grup sanitar pentru cei cazaţi în căsuţe, restaurant în interior şi în aer liber, băncuţe, balansoar şi o grămadă de voie bună.

Preţul pentru o camera dublă este de 100 de lei, care mi se pare ok, deşi nu pot să spun că ştiu condiţiile, în afară de faptul ca ai baie în cameră. Însă la căsuţe, unde am stat noi, preţul este de 50 de lei, adică 25 de lei de persoană, ceea ce e ca la un camping, numai că aici nu stai în cort, ci binemersi în pat. O căsuţă este împărţită în 3 sau 4 camere (nu mai ştiu sigur) şi în fiecare cameră sunt 2 paturi, însă care nu sunt alăturate, ci aşezate în formă de L. Poate pentru anumite cupluri acest lucru e deranjant, însă pe noi nu ne-a deranjat absolut deloc. Atâta timp cât ne puteam odihni, puteau să fie şi suprapuse.

Tot complexul este administrat de o familie mai în vârstă, care s-a dovedit foarte de treabă. Ţin să spun de la început că pentru 4 nopţi de cazare pentru care trebuia să plătim 200 de lei, la final, când să plătim, ne-au spus că ne fac reducere şi că nu trebuie să plătim decât 3 nopţi, adică 150 de lei. Am rămas cam mască sincer şi le-am mulţumit foarte frumos.. ce era să spunem? Că nu acceptăm? :)))))

În rest ce să vă mai spun, locaţia este extraordinară, au o curte imensă cu iarbă verde peste tot, sus se zăreşte un colţ de munte, ce să mai, m-am simţit extraordinar şi chiar m-am relaxat.

Mare atenţie că este foarte full. Noi am sosit într-o luni seară şi noroc că sunasem de dimineaţă să rezervăm, că altfel nu mai prindeam loc, am primit ultima căsuţă.

Când am sosit, ne-au zis “Ne pare rău, nu mai avem locuri”. Mi-a stat inima, pentru că totuşi sunasem de 2 ori, chiar şi să le spunem că întârziem un pic. Pe urmă le-am zis că am vorbit la telefon şi au zis “Ah, ok, ok!”. Pfiu!

Aşa că sunaţi cu 1 zi – 2 înainte, ca să rezervaţi, dacă vreţi să mergeţi în timpul săptămânii şi cu mult mai mult timp înainte dacă aveţi de gând să vă duceţi în week-end.

Duminică pe la prânz am trecut pe acolo să luăm geamantanul pe care îl lăsasem “în custodie” (ca să nu-l lăsăm la Bâlea în maşină – nu de alta dar singura chestie era că aveam laptopul cu pozele pe el, şi dacă rămâneam fără pozele abia făcute, înnebuneam). Ţin să spun că era mega full restaurantul şi parcarea, aşa că eu una nu prea m-aş duce pe acolo vara în week-end. Dar eu nu suport aglomeraţia… poate alţii nu au probleme de genul ăsta.

În concluzie, Vama Cucului este un loc foarte mişto de la poalele Făgăraşilor, in care vă recomand cu căldură să popositi. Merită!

Bonus: un câine gigantic superb şi nişte iepuraşi drăgălaşi foc :D

I’m the king of this joint!
Hey dude, got some bones?
Hmmm.. yummyyy!!
Hey! I’m hungry too, you know!
Cranţ, cranţ!
I love you bro’! Kiss me! Muuuuaaah!
Gimme that!!
What do you mean? There’s plenty of room for you too!
How you doin’?

Dacă nu știi exact ce este „De la 0 la 2544 m”, poți afla de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *