Un week-end pe Transfagarasan

 

Cred ca Transfagarasan este cuvantul de pe buzele tuturor in ultimul timp. Toata lumea care nu a fost abia asteapta sa-l vada, iar toti cei care au fost se gandesc cum sa faca sa mai mearga o data si inca o data… Si apoi, cine nu ar fi fascinat de o sosea care traverseaza cel mai inalt lant muntos din Romania, Muntii Fagaras, ajunge la o altitudine de 2042 m si trece prin munte prin cel mai lung tunel rutier din tara, de 887 m?

Prima data cand am aflat de Transfagarasan a fost prin anul 2006 cred, si am cascat niste ochi cat cepele cand am vazut ca exista o asa minunatie in Romania si eu n-am mai auzit de ea pana atunci. Am avut un mic soc, atat placut, cand l-am descoperit, cat si neplacut, cand am aflat ca e inchis din noiembrie pana in iulie. Si uite asa a inceput o asteptare insuportabila, care s-a terminat cat se poate de fain cu o iesire de weekend cu gasca din facultate, in plina practica, in vara anului 2007.

Si de atunci tot visam sa ma mai intorc, asa ca anul acesta planificasem sa mai parcurg o data Transfagarasanul in august, cand vom face o portiune din traseul de creasta a Fagarasilor.

Continuarea… pe Viajoa.ro.

6 comentarii:

  1. Ahhh, e drumul meu preferat. M-am indragostit de Transfagarasan inca de cand eram mica, mai ales pt ca sunt din zona Argesului.
    Ps. Drumul e deschis de prin mai-iunie (au fost parintii mei atunci), nu trebuie sa astepti pana in iulie. Iulie e data oficiala, ca sa zic asa.
    O zi frumoasa!

  2. Si eu va doresc sa aveti vreme buna.. eu raman acasa w-e asta din cauza vremii…

    Nu cred ca mai e zapada pe acolo. pe 12 iunie mai era super putina..

  3. anul acesta este zapada mereu acolo. toata iarna a nins mult si inca a ramas. pe 2 iulie cand am fost inca era zapada destula… si ceata … si 14 grade :D uiui :D

  4. Eh, stai linistit, ca dupa ce ai fost tu a venit caldura si acolo si a topit tot. La inceputul lui august am fost din nou si nu mai era nicio zapada. Asa e in fiecare an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.